•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•.ANKI.•:*¨¨*:•.•:*¨¨*:•

 OWCZAREK PODHALANSKI on komea laumanvartija. Voit lukea siitä lisää yhdistyksen sivulta.

 

 

C.I.B FI & SE & LT MVA BALTJW-16 HeW-19 VALONPISARAN FIINA "Anki"

s.10.10.2015

Kasvattaja: Kaisa-Leena Manninen, Kennel Valonpisaran

Lonkat B/B
Kyynärpäät 0/0
Polvet 0/0
Silmät terveet (6.9.2017)

Anki tuli täyttämään edellisten valkoisten vartioiden jättämää tilaa. Hyvin sopeutuvainen ja ihmisrakas se tuntuu olevan.

Ankilla on paljon vahvempi vahtivietti kuin meidän edesmenneillä podhalanskeilla. Reviiri kasvoi valitettavan suureksi, joten olemme joutuneet pitämään Ankia paljon tarhassa ja lenkeillä kytkettynä. 

 

Ankin saavutuksia:

 

1 x ROP-pentu
4 x sert (Suomessa)
4 x Cacib (2 x ulkomailla)
6 x ROP
2 x VSP

2 x NORD SERT 

 Ankin sukutauluun!

PENNUT SYNTYIVÄT 9.5. 3 UROSTA JA 2 NARTTUA

 

Isä: FI & EE MVA EE JMVA EEJV-18 BALTJV-18 HeW-18 V-19 MOSKAL SUCHY LAS VEGAS "Moska"

s.25.03.2017

Lonkat B/A
Kyynärpäät 0/0
Polvet 0/0

 

Moskalla on tasapainoinen rakenne ja hyvälaatuinen, sään kestävä karva

 Moska omaa vahvan vartiointivietin.  Se on energinen ja kuuliainen. Moskan kanssa harrastetaan agilityä, hajuerottelua ja jonkin verran myös vetohommia. Lapsia Moska rakastaa yli kaiken.

 

Moskan jalostustarkastus

 

 

Emä: C.I.B FI & SE & LT MVA BALTJW-16 HeW-19 VALONPISARAN FIINA "Anki"

s.10.10.2015

Lonkat B/B
Kyynärpäät 0/0
Polvet 0/0
Silmät terveet (6.9.2017)

 Anki on hyvin tasapainoinen rakenteeltaan. Sillä on hyvälaatuinen, puhtaan valkoinen turkki. 

Anki on tuttujen kesken oikea halinalle. Ulkona se valpastuu ja ilmoittaa tiukasti kaikesta lähistöllä liikkuvasta, niin kuin laumanvartijan kuuluukin.

 

Moska vartioi tilalla, jossa on poneja ja hevosia sekä ylämaankarjaa, yhdessä kahden muun podhalanskin kanssa. Ankin veljiä ja sukulaisia on paljon myös eläintiloilla. Joten uskoisin pennuilta löytyvän myös työmotivaatiota.

 

 Yhdistelmän sukutaulu

 

 

 WAATAN PENNUT kasvavat kodin arjessa mukana, viettäen aikaa myös lasten seurassa.

 Ne tottuvat toisiin koiriin, kissoihin ja totutetaan käsittelyyn heti pikkupennusta lähtien.

Pennut ulkoilevat paljon vapaana vaihtelevassa maastossa.

 Luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä.

- rekisteröityinä
- mikrosirutettuina
- eläinlääkärin tarkistamina
- kolmeen kertaan madotettuina.
Pennut saavat mukaansa ruokinta- ja hoito-ohjeet, Kaisa Hilskan kirjoittaman Laumanvartijakoirat-kirjan. Sekä pentupaketin joka sisältää mm. penturuokaa, lelun  yms.

 Pentujen hintaan sisältyy ALV 24%. Maatalousyrittäjä, jos hankit koiran eläintilalle työkäyttöön, saat hyvittää ALVt verotuksessa!

 Pidän terveystarkastuksia hyvin tärkeänä. Pentujen omistajilta odotan sitoutumista teettämään PEVISA-tutkimukset 1,5 - 2,5 v. iässä. Siis myös "kotikoiralle", sillä jos jotain sairauksia löytyy niin osaa jatkossa huolehtia ja hoitaa koiraansa niin, ettei sen tarvitse kärsiä turhista kivuista. Kannattaa tutkia eri sukuja KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä,  Owczarek Podhalanski kasvattajat. Jos koiran tiedoissa ei näy tuloksia, se EI todellakaan tarkoita sitä, että koira olisi terve. Sitä ei ole viitsitty tutkia, tai pahimmassa tapauksessa on tutkittu, mutta kun tulokset on huonot, niin niitä ei ole annettu julkaista!!!

 Toki koirilla on paljon muitakin perinnöllisiä sairauksia, joista kasvattajan tulisi kertoa. Täysin TERVETTÄ SUKUA EI OLE ainakaan minun tietooni tullut.

 Kaikki pentueet suunnitellaan huolella ja kasvatustoiminnassa pyritään mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Koiran tulee olla sellainen, että se kykenee rodun alkuperäiseen tehtävään.

Pentujen hyvinvoinnin eteen panostan jo ennen niiden syntymää huolehtimalla kantavasta emosta mahdollisimman hyvin. Tarjoamalla sille tasapainoista ravintoa riittävästi, sopivalla liikunnalla ja hellimällä paljon, sekä huolehtimalla siitä, ettei emän tarvitse kärsiä turhasta stressistä.

 Pentuja hoidetaan rakkaudella luovutusikään asti. Joidenkin kohdalla luovutusikä voi venyä pitkäksikin. Johtuen pennun valmiudesta muuttaa, tai siitä, että en löydä mieleistä kotia juuri tietylle pennulle. Meillä pennut saavat kehittyä ja kasvaa juuri sen ajan minkä ne tarvitsevat ollakseen valmiita uuteen kotiin. 

Laumanvartija ei sovi mielestäni kerros- eikä rivitaloonkaan. Joten myyn pennun mieluiten eläintiloille, tai omakotitaloon taajaman ulkopuolelle.

 

Mielestäni yhteydenpito kasvattien omistajien kanssa on hyvin tärkeää. On mukava kuulla kasvateistaan vielä vuosienkin päästä, koko sen elinajan! Haluan olla aidosti jakamassa kanssanne niin surut kuin pienetkin ilon aiheet. 

 Pidetään yhteyttä. (Saa "häiritä" milloin vain, mieluiten iltaisin)

 Jos suunnitelmani tai rotu yleensä kiinnostaa, niin otathan rohkeasti yhteyttä. Jaksan rupatella aiheesta, vaikka kuinka. :o)

 

waatanmilli@gmail.com 
p. 044 3003828