Uutisia 2015

1. tammi, 2016

 Iloa, naurua ja kyyneleitä on vuosi 2015 sisältänyt. Muistoja, jotka säilyvät pitkään.

Aloitetaanpa taas tästä meidän aktiivisesta harrastus koirakosta. Silja ja Luna osallistuivat Hau-Haun ”Elämäni koira”-kisaan kertomalla koskettavalla tavalla hankalasta alkutaipaleestaan videolla. He toivat taas rotua hienosti esiin ja varmasti antoivat uskoa muillekin vaikean pentuajan kanssa tuskaileville.

Luna on ensimmäinen suomalainen keeshond, joka on suorittanut hyväksytyn kokeen Rallytokossa. Ja he ovat saavuttaneet siinä myös koulutustunnuksen RTK1.

Heistä tuli myös Keeshondien TOKO - rotumestari 2015. 

Luna ja Silja tokoilivat kesäkuussa 289 pisteten edestä saavuttaen Suomen Tottelevaisuusvalion arvon. Waatan kennelin ensimmäinen FI TVA!  Onnea teille vielä tästä! Olen niin ylpeä saavutuksesta. Luna saa kaulaansa välillä myös oranssin huivin, se on merkkinä kennelliiton virallisena kaverikoirana toimimisesta.

Yksi Waatan kasvateista on nyt myös luonnetestattu. Kassu kävi suoriutumassa testistä keväällä.

Terveystarkastuksia saatiin myös paljon vuoden aikana. Ikäviä yllätyksiä tuli, kun lupaavilla jalostusuroksilla Gerolla ja Rodilla oli kummallakin toinen kyynär 3. Samoin kuin Eve siskolla, joka joutui  Rodin tavoin lopettamaan mukavasti alkuun päässeen agility-harrastuksen. 

Näyttelypuolella ollaankin oltu tosi ahkeria. Se näkyi jo kessuyhdistyksen näyttelykoira tilastossa olemalla kasvattajana jälleen #3. 

Pentunäyttelyissä on tullut ryp-sijoitus, Bis- sijoitus kasvattaja kisassa, sekä kaksi PENV-15.

Suomen Muotovalioita saimme lisää ja ulkolaisia muotovalio titteleitä myös.

Kassu ehti vielä tämän vuoden puolella hakemaan aikaCACIBnsa. joten siitä tulee Waatan ensimmäinen uros C.I.B.

Ulkomaillakin on siis käyty, ja sieltä saatu myös Voittaja-titteleitä. Baltian maissa esitetyissä parikilpailuissa on saavutettu hienosti BIS- sijoituksia. 

Ähväneidit ovat olleet hyvin esillä ja saaneet alle kahden vuoden ikää tarvittavat sertinsä suomesta. Isla reissasi kesällä Baltian maissa ja oli saavuttanut vain reilun vuoden iässä neljä JMVA titteliä. Mannakin sai jo 15 kk iässä kaksi CACIBia. 

Cara siemennettiin Australialaisella spermalla, ja saimmekin keväällä siitä mukavan oloisen pentueen. Yksi pennuista lensikin sitten Englantiin jatkamaan sukua. Nämä pennut pääsevä jo tammikuun lopussa virallisiin luokkiin näyttelyissä. Toivottavasti menestystä tulee niin kuin pentunakin. 

Koimme myös menetyksen menneenä vuonna. Puolasta tuomamme Podhalanski, Meile sairastui yllättäen ja menehtyi. Syksy oli synkkä ilman valkoista vartiaa. Joulupäivänä sitten haimme Meileltä jäänyttä tehtävää opettelemaan uuden vartian, Valonpisaran Fiina "Anki".

Pentuja toivomme myös ensi vuodelle. Toivottavasti Sumun kanssa nyt onnistuisi, ja saataisiin kesäpentuja. Essille toiveissa pentuja sitten vuoden vaihteeseen.

Iso kiitos taas teille kaikille kuluneesta vuodesta. On ollut niin kiva nähdä teitä. Ja joita en ole nähnyt, olen kuitenkin useimmista kuullut. On niin mukava saada kuulumisia näistä, jotka hoitavat tärkeää seurakoiran tehtävää "kotikoirina".  

Tehdään uudesta vuodesta taas muistelemisen arvoinen! 

26. joulu, 2015

Näyttelyvuosi loppui Waatan koirien osalta Liettuaan. Vilnassa järjestettiin joulun alla 19 ja 20.12. kaksi kansainvälistä näyttelyä. Jenni lähti reissuun Kassun (W.Daucus) ja Essin (W.Erica) kanssa. 

Lauantaina oli tullut yllättäen tuomarimuutos. Tuomarina Liettualinen Loreta Tamaseviciene.

Essillä meni todella hienosti. SERT CACIB ROP. Kassu jäi valioluokassa toisekeksi ja sai VARACACIBin. 

Ryhmäkehässä Essi oli poimittu kuuden parhaan joukkoon. Jenni vei vielä Kassun ja Essin parikilpailuun, jossa ne nousivat hienosti BIS2- pariksi.

Sunnuntai oli myös todella hieno päivä. Tuomarina jo aijemmin ilmoitettu tuomarimuutos Kornelija Butrimova, Liettuasta. 

Kassu veti nyt hienosti ollen ROP ja sai sen kaivatun CACIBin jolla siitä tulee C.I.B. Vuosi sitten sille tuli se ensimmäinen juurikin samaisessa näyttelyssä Vilnassa.

Essi meni myös hienosti. SERT CACIB VSP. Essillä oli kyllä rankka viikonloppu, kun sai esiintyä sunnuntaina myös juniorhandler kilpailussa. 6-9 vuotiaiden sarjassa Jere Nemlander ja Essi päätyivät sijalle 2.

Parikilpailussa Kassu ja Essi menivät jo vanhoina tekijöinä hienosti yksiin ja ylsivätkin parikilpailun voittoon BIS1- pari. Kassu oli myös poimittu kuuden parhaan joukkoon ryhmäkehässä. 

Hurjan paljon onnea Kassun tulevasta tittelistä ja muutenkin täydellisesti menneestä näyttelymatkasta! 

 Jennin kertomuksen matkasta voi lukea täältä. (Kuva: Jenni Lahtonen)

17. joulu, 2015

Suomen Keeshond ry:n jakaa vuosittain kiertopalkintoja. Kiertopalkinnoista kilpailevat jäsenten omistamat keeshondit Suomessa saavutetuilla tuloksilla. Näyttelykiertopalkintosijoituksia 2015 Waatan koirien osalta:


Paras pentu # 5 Waatan Fumana ,  # 9 Waatan Fragaria.

Paras juniori # 5 Waatan Fumana,  # 10 Waatan Felicia.

Paras uros # 10 Waatan Daucus.

Paras narttu # 8 Waatan Fumana.

Paras kasvattaja # 3. Waatan.

Kasvattajapisteistä saan olla kyllä ylpeä. Olen erittäin kiitollinen teille ahkerat kasvatinomistajat, kun olette näin paljon tuoneet koirianne näytille.
Jos olisin ilmoittanut Mannan Jyväskylään junioriluokkaan, niin sen pisteet olisivat riittäneet nostamaan sen junioreissa # 1.! No, sieltä olisi sitten jäänyt se Cacib saamatta.

13. joulu, 2015

Kaisan ja neljän karvaisen tytön kanssa aamutuimaan kohti Messukeskusta, Voittaja-15 näyttelyyn. Ensin oli vuorossa pentunäyttely, jossa rotutuomari Kirsi Honkanen sai tehdä arviot pennuista. Pentuja oli ilmoitettu yhteensä kahdeksan.

Obi (W. Galeopsis) edusti hienosti. PEK1 KP ROP-pentu PENV-15.

Sitten tytöt pääsivät kehään. Nyt ei Gittakaan (W. Gentiana) sooloillut kehässä, vaan tuomarin mielestä sillä oli ryhdikäs kehäkäytös PEK2 KP.

Velve (W.Gillenia) oli taas viehättävä kehässä. PEK1 KP VSP-pentu PENV-15.

Kasvattajaryhmää ei valitettavasti päästykään esittämään pentunäyttelyn puolella.

Sitten siirryttiin aikuisten puolelle. Tuomari Tuula Pratt sai tutkittavakseen peräti 46 kessua. Lotta pääsi meistä taas ensimmäisenä kehään. Hienosti he Rodin (W.Erodium) kanssa hakivat luokkavoiton. ERI AVK1 SA.

Sitten oli Kassun (W.Daucus) vuoro esiintyä isossa, tasokkaassa valioluokassa. Hienosti Kassu esiintyi ja arvostelussa ei moitteita näkynyt. ERI.

Voittaja-näyttelyssä on aina paljon myös junioriluokassa kilpailijoita. Manna (W.Fumana) sai siis esiintyä tällä kertaa taas junnuissa. ERI JUK1 SA PN3 SERT JV-15.

Essi (W. Erica) liikkui joustavalla askeleella kohti luokkavuoittoa. ERI AVK1 SA.

Cara (W.Carlina) pääsi vuoden tauon jälkeen oikein kaunisturkkisena kehään ERI VAK3.

Lotan ja Tomin piti jo kiirehtiä koirien kanssa kotiin. Joten Obikin jäi esittämättä pentujen ryhmäkehässä. Rodi jätettiin siis pois kasvattajaryhmästä, vaikka tuomari siitä pitikin. Oli meillä silti vielä neljä tarvittavaa koiraa kasvattjaryhmään, Manna, Essi, Cara ja Kassu. Kasvattajaryhmiä esitettiin kaikkiaan neljä. Joista meidät valittiin kolmanneksi. KAK3 KP.

Tuomari kehui päät ja kaikkien turkit. Samoin kaikkien esillä olevien kasvattieni liikkeet, josta olen todella iloinen. Hieno päivä kaikkiaan. Kiva nähdä tuttuja, ja suuri kiitos Kaisalle reissusta ja avusta koirien ja tavaroiden kanssa seilatessa. Kiitos myös Terhille, joka vaihtoi koiria kehään tarpeen mukaan ja välillä vielä katseli kehää kameran linssin läpi.
29. marras, 2015

Olipa melkoinen lähtö Jyväskylän KV-näyttelyyn. Sähköt katkesivat illalla ja hyvinkin hämärissä olosuhteissa yritin itseni ja Mannan sekä Essin saada matkaan. Onneksi emme olleet ensimmäisinä kehässä, joten ehdin vielä viimeistellä koiria ennen kehään menoa, itseäni en. Keli ei paljon koiraihmisiä tunnu haittaavan, ja kessujakin paikalla reilusti yli 30.

Rodi (W.Erodium) oli meidän ainut uros lauantaina. Brittituomari David Cavill piti Rodia liiankin vahvana, etenkin rintaa oli hänen mielestään liiankin kanssa. EH AVK4.

Wiola (Eerondaali Waatan Star) lymyili kehässä, ja liikkeitä piti katsella useampaankin kertaan. EH JUK3.

Manna (W.Fumana) liikkui vaivatta ja tuomari ihastui siihen. ERI NUK1 PN1 SA SERT CACIB VSP.

Sitten pääsin Essin (W. Erica) kanssa kehään. Tuomarin mielestä myös Essi oli vähän liian raskas. ERI AVK2.

 Sumu (W. Dablia) meni kehään kevyessä turkissa, mutta tulos oli siihen nähden oikein mukava ERI.

Saimme kasvattajaryhmänkin koottua näistä neljästä koirasta, Manna, Sumu, Essi ja Rodi. Tuomarin tiukka linja piti myös kasvattajaluokassa. Kolmesta esitetystä ryhmästä vain Waatan sai SA:n.  Olimme siis ROP-kasvattaja.

 Isossa kehässä oli mieletön määrä kasvattajia, eikä tuomari Marja Talvitie oikein meidän ryhmästä kiinnostunut.

Todella hieno päivä oli aamun synkkyydestä huolimatta. Iso kiitos taas kasvattien omistajat aktiivisuudesta. Ilman teitä ei tämänkään päivän menestystä olisi tullut.

 

Sunnuntai aamu oli vieläkin pimeämpi ja lumisempi, kun lähtökin oli aikaisempi. Emäntä/handleri yhtä huonosti ehostettuna taas.

 Halusin viedä Geron (W.Erigeron) tälle tuomarille, Paula Heikkinen-Lehkonen arvosteltavaksi. Gero esiintyi nyt ensimmäistä kertaa valioluokassa. Turhaan en kehässä sen kanssa pyörinyt. Paula pitää isoista, komeista koirista, joilla on muutenkin palikat kohdillaan.  ERI VAK1 PU1 SA CACIB VSP.

Mannan (W.Fumana) kanssa kävi niin kuin olin arvannutkin, se oli hieman pieni Paulan makuun. Vaikka luokkavoitto tulikin, niin sa jäi saamatta. ERI NUK1.

 Myös Aida (W. Elodea) saapui paikalle. Aida oli päättänyt luopua karvoistaan, mutta ei nyt vielä ihan karvatonkaan ollut. Kivalla arvostelulla ERI AVK2.

 Kiitos taas Geron ja Aidan kotiväelle, kun toitte ne näytille.

Todella hieno näyttelyviikonloppu oli. Jyväskylän KV-näyttelyissä kumpanakin päivänä VSP oli Waatan kasvatti.