Uutisia 2015

25. marras, 2015

Saimme Rodin Mannan kaveriksi, kun lähdimme Latviaan, Riikaan näyttely/lomareissulle.

Näyttelyssä oli taas vain suomalaisia kessuja. Rodin (W.Erodium) ja Mannan (W.Fumana) lisäksi oli vain yksi valionarttu. Hurmuripoika Rodin kanssa oli kiva olla kehässäkin. Tuomari Chie Ejima, Japani, ihastui myös heti sen luonteeseen. Ihastui koko koiraan niin paljon, että tuloksena ERI SA PU1 SERT ROP CACIB RIGAW-15.

Eipä mennyt huonosti Mannankaan kanssa. ERI SA PN1 SERT VSP CACIB RIGAW-15. Manna oli täyttänyt vasta kolme päivää aijemmin 15kk, joten ensimmäinen CACIB tuli heti, kun se oli mahdollista.

 Osallistuimme vielä parikilpailuunkin. Pareja oli kaikkiaan 12. Näiden joukosta tuomari Lyudmila Nikitina (RU) valitsi Rodin ja Mannan BIS2-pariksi.

Ryhmäkehässä Rodin puhti alkoi jo hieman hävitä, eikä se enää jaksanut keskittyä, joten läpijuoksuksi se meni.

 Ehdimme hyvin ajaa vielä illalla Pärnuun yöksi. Meillä oli oikein mukava, leppoisa matka. Missään vaiheessa ei ollut kiire, ja kaikki meni hyvin. Tämä kaksikko oli oikein helppo pari myös matkalla. Kiitos Lotta ja Tomi, että saimme Rodin matkaan mukaan.

2. marras, 2015

Lahdessa järjestettiin kaikkien rotujen pentunäyttely. Peräti kahdeksan kessua oli saapunut paikalle, uroksia ja narttuja oli ihan saman verran. Tuomarina toimi Erika Häkkinen

Aslan (W. Galanthus) liikkui kevyesti ja esiintyi hyvin Pirkon ohjauksessa. Tuomari oli mös samaa mieltä. PEK1 KP ROP.

Obi (W. Galeopsis) ei ihan niin luontevasti matolla liikkunut, tuloksena PEK3.

Gitta (W. Gentiana) muuttui hyvin epävarmaksi vähän ennen kehään menoa, ja sellaista sen esiintyminenkin oli. Tulos sama kuin Obilla PEK3.

Onneksi sisko Velve (W. Gillenia) osaa esiintyä ryhdikkäästi. PEK1 KP VSP.

Tuomari oli todella tiukka, eikä antanut kp:ta kuin ropille ja vsplle.

Esitettiin vielä kasvattajaryhmäkin. Pennut ovat vielä tällä hetkellä hyvin saman oloisia, ja meidät palkittiin KAK1 KP ROP.

Päivä oli tosi pitkä, kun kessut arvosteltiin jo aamulla. Aslan meni kyllä hienosti isossa kehässä, mutta tuomari piti isommista koirista, ja Aslan sai siirtyä pois kehästä. 

Kasvattajaryhmiä oli pitkälti toistakymmentä. Pennut jo väsyneitä, mutta Gitta oli päässyt möröistään ja osasi jopa vähän esiintyäkin. Kaiken sähläämisen ohella huomasimme olevamme neljän parhaan joukossa. Kennel Waatan BIS4 KASVATTAJA.

Kiitos kaikille mukavan leppoisasta päivästä.

23. loka, 2015

 Minä se vaan hoitelin lapsenlapsia kotona, kun Waatan porukkaa oli kiitettäväsi esillä Tuuloksen parkkihallissa ryhmänäyttelyssä. Tuomarina Maret Kärdi, Viro.

Rodi (W. Erodium) on kasvatellut turkkiaan, ja oli nyt pitkästä aikaa kehässä. Turkki kyllä kehuttiin, mutta tuomari piti Rodia kaiken kaikkiaan liian lyhyenä EH AVK2.

Kassulla (W. Daucus) meni sentään paremmin. ERI VAK1 SA PU3.

 Wiolan (Eerondaali Waatan Star) pää ei sitten Kärdiä oikein miellyttänyt. EH JUK3.

Aida (W. Elodea) pääsi sitten vauhtiin. Kärdi piti kovasti Aidan tyypistä, mutta sen häntää piti pyöritellä useaan kertaan. ERI AVK1 SA VASERT (PN5).

Sumu (W. Dablia) pärjäsi myös hyvin. ERI VAK2 SA PN4.

Darma (W. Darmera) oli elementissään ja esitti tokoseurantaa. No, kyllä sitä mentiin ihan näyttelykäntiäkin ja hurmatiin tuomari. ERI VAK1 SA PN1 ROP. Rynmäkehässä oli sama tuomari ja Darma poimittiin vielä kahdeksan parhaan joukkoon.

Tästä sakista sai taas helposti koottua myös kasvattajaryhmän. Mukana oli Kassu, Aida, Darma ja Sumu.  Hienosti oli ryhmä mennyt. 1/KP ROP BIS2.

 

Kiitos taas kaikille näyttelyssä kävijöille ja onnittelut mukavista tuloksista.

Myös Jenni on kirjoittanut tarinaa reissusta.

13. loka, 2015
Deekkosten valiotytöt Sumu (W. Dablia) ja Darma (W. Darmera) kävivät näytillä Porvoo Kr 13.9.2015. Tuomari Knut Sigurd Wilberg, Iso-Britannia, ei oikein lämmennyt meidän tytöille
Sumu EH VAK4, Darma EH.
 
20.9.2015 Hyvinkään ryhmänäyttely. Tuomari Jurate Butkiene, Liettua. 
Elmo (W. Elymus) kävi kehässä mukavilla arvosteluilla. Pokat Elmon kuitenkin tulisi uusia, tuomarin mielestä ne näyttivät liian pyöreiltä. ERI AVK2
Gero (W. Erigeron) oli vauhdissa Jennin kanssa. Ensimmäinen näyttely, reilun viikon päästä kaksi vuotis synttäreistä, ja valion arvoon tarvittava viimeinen serti oli hankittu. ERI AVK1 SA PU2 SERT -> FI MVA.
Kassu (W. Daucus) peesasi hienosti tuloksissa Geroa, ERI VAK2 SA PU3.
Essi (W. Erica) lähti myös hakemaan viimeistä sertiään. Vaan tuomari laskeskeli hampaita, ja niin sertihaaveet sai jäädä. ERI AVK2
Sumu (W. Dablia) meni myös kivasti. ERI VAK1.
 
Urakka ei vielä päättynyt tähän. Tästä porukasta sai kasattua hienon kasvattajaryhmän (Gero, Kassu, Essi ja Sumu ) Maret Kärdin,Viro,  arvosteltavaksi ryhmäkehään.
 
KAK 1/KP ROP BIS3-KASVATTAJA.
 
Kyllä oli hieno päivä Waatan sakilla. Suuri kiitos, että jaksoitte koko päivän näyttelyssä, ja toitte kasvatteja esille.
 Paljon onnea vielä Toinille ja Ekille Geron valioitumisesta!
14. syys, 2015

 

Elokuu alkoi heti ensimmäisenä päivänä Porin kansainvälisessä näyttelyssä.

Tuomarina kessuilla oli Irlantilainen Cathy Delmar

Vesisade helpotti juuri sopivasti, kun meidän kehä oli alkamassa.

Kassu (W.Daucus) sai taas edustaa uroksissa. Eikä ihan huonosti mennytkään.

ERI VAK2 SA PU3 V-CACIB -> CACIB.

Manna (W.Fumana) pääsi taas Wiolan (Eerondaali Waatan Star) kanssa samaan kehään. Wiolan tulokset ovat mukavasti paranemaan päin: ERI JUK2 SA "PN5".

 Manna toisti taas tuloksiaan, ollen edelleen luokkavoittaja. ERI JUK1 SA PN2 SERT.

 Essi (W.Erica) pääsi muutaman kuukauden kestäneen tauon jälkeen kehään. Suuremmat ruusukkeet jäi saamatta, mutta ihan hyvä sijoitus ja arvostelu kuitenkin. ERI NUK2 SA PN4.Porin näyttelystä Jennin juttuja ja kuvia voi lukea täältä.

 

Heti seuraavana päivänä 2.8. Armi (W.Fragaria) oli Luumäellä ryhmänäyttelyssä edustamassa Waatan värejä. Armi nousi hienosti viidestä nartusta kakkoseksi ja luokkavoittoon saaden ensimmäisen sertinsä. Tuomarina Maija Sylgrén ERI JUK1 SA PN2 SERT. (Armin kuva: Heini) 

 

Islalle (W. Felicia) ei nämä suomen kehät ole riittäneet, vaan tyttö matkusti pitkän matkan , kohteena Liettua Druskininkai 3xKV. 7-9.8.2015. Ei ollut ollenkaan turha reissu sinnekään.Kolme KV- näyttelyä, Islalle 3xJSERT & ROP-JUN -> LT JMVA

 

Samana viikonloppuna 8.8. Darma (W.Darmera) kävi näyttäytymässä ja tuomari Maija Sylgrénin ihasteltavana Turun kaikkien rotujen näyttelyssä. ERI VAK1 SA PN2.

 

Myös meidän harrastuspuolella loistava Luna (W.Brassica) kävi kehässä Pälkäneen ryhmänäyttelyssä. Tuomari Kirsi Honkanen tykkäsi muuten kovasti Lunasta, mutta pienihän se on.  EH AVK2.

15.8. Luna ja Silja kävivät pitämässä hauskaa rallytoko kentällä Tampereella. 78 pisteen edestä mentiin ja hyväksytty tulos tuli. Tuomarina menoa seurasi Tiia Hämäläinen.

 

Isla (W. Felicia) kävi 15.8. Raision ryhmänäyttelyssä Harry Tastin arvioitavana. Hän ei oikein kessuista pitänyt. Isla oli hänen mielestään liian pieni, eikä SA irronnut yhdellekään kessulle. ERI JUK1

 Seuraavana päivänä oli Islalla vuorossa Sastamala R. Tuomarina Riitta Lahtovaara. Sieltä jo saatiinkin parempi tulos ERI JUK1 SA PN3

 

Siskolikka Armi (W.Fragaria) oli Kotkan KV-näyttelyssä 16.8. Tuomari Laurent Heinesche,Luxemburg oli hieman tiukalla päällä. EH JUK3.

 

 

Heinola Kr 22.8.2015 Tuomari Ambjörn Lindqvist, Ruotsi Aida (W. Elodea) edusti hienosti ERI NUK1.

 

Sama päivä, Kouvola Kr Tuomarina todella miellyttävä Jetta Tschokkinen. Kaunis Armi (W. Fragaria) jaksoi esiintyä hienosti helteestä huolimatta ERI JUK1 SA PN2 SERT.

 

Janakkala Kv 29.8.2015 Tuomari Anna Uthorn, Ruotsi. Darma (W.Darmera) pääsi vihdoin kehään. Hyvä arvostelu, ja Pirkko sai taas kehuja kauniisti kunnostetusta turkista. ERI VAK4 SA PN4

 

Kassu ja Jenni lähtivät reissuun Ison Karhun porukan kanssa, vuorossa Viro, Haapsalu 29.8.2015 tuomarina Jean Lawless, Irlanti Kassu (W. Daucus) ERI VAK1 SA PU1 SERT VSP -> EE & BALT MVA.

Isla (W. Felicia) ERI JUK1 SA PN2 JSERT ROP-JUN -> EE & BALT JMVA. Mahtava päivä heillä. Titteltitä tuli roppakaupalla, kun IsoKarhuun tuli veteraani titteli.

 

Meno jatkui  Haapsalussa 30.8.2015 Tuomarina Reet Lint, Viro Sijoitukset hieman muuttuivat. Kassu (W. Daucus)  ERI VAK1 SA PU2

Isla (W. Felicia)  ERI JUK1 SA PN1 VSP ROP-JUN.

Reissukertomusta Jenniltä.

Suuri kiitos taas kaikille, jotka olette jaksaneet tuoda kasvattejani esille. Ja kyllä olikin hienoja tulkoksia Elokuulle.