Uutisia 2014

31. joulu, 2014

Vähän koostetta kuluneesta vuodesta:

 Meidän TOKO-koirakko Luna ja Silja lähestyvät uhkaavasti tokovalion titteliä. Heillä on jo yksi luokkavoitto EVL:ssä. ja muutama muukin hieno suoritus alla. Luna on myös kessujen rotumestari 2014. Tsemppiä uuteen kauteen harrastuksen parissa!

 Näyttelyrintamalla ollaan oltu aika ahkerasti esillä.  Cara sai maaliskuussa Riiassa CACIBin jonka jälkeen siitä tuli Waatan kasvateista ensimmäinen C.I.B. (Kansainvälinen muotovalio). Muutaman muunkin tittelin Cara nimensä eteen kävi hankkimassa vuoden aikana.

 Deekkoset kaikki kävivät vuoden mittaan näyttäytymässä kehässä. Kassu ja Sumu ovat vielä sitä yli kaksivuotiaana saavutettua serttiä vailla valioita. Niitä odotellessa ensi vuonna. Darma sitten pamauttikin oikein potin HelsinkiVoittaja- näyttelyssä, ollen ROP. Pari titteliä siitä tuli FI MVA HeW-14.  Kassu kävi joulun alla Liettuassa. Hieno päätös näyttelyvuodelle. Hakivat sieltä pari serttiä ja Cacibia. Toivossa on hyvä elää, että Caran tavoin saataisiin muitakin maailman valloittajia.

Kassu, Sumu ja Darma kävivät myös terveystarkastuksissa, ihan mukavin tuloksin. Kiitos teille koirien hyvästä hoidosta.

 Eekkoset ovat myös olleet hyvin esillä. Jokainen kävi pentuna harjoittelemassa näyttelyä ja miltei kaikki myöhemminkin. Pentunäyttelyssä olimme jopa Bis1- kasvattaja. Essi sai myös ensimmäisen tittelinsä HeJw-14. Lähellä se oli maailmanvoittaja-näyttelyssäkin, kun jäi toiseksi. Kiitos teille kaikille, kun tuotte koirianne näytille ja saan nähdä niitä.

 Myös Podhalanski-Meile on käynyt muutamassa näyttelyssä. Sillä on myös pari voittaja-titteliä nimensä edessä. Sille tarttisi vielä saada yli kaksi vuotiaana yksi sertti, jotta valioituisi.

 

Lilan kanssa lensimme kesällä Ruotsiin, komean Hugo-herran luokse ja sen seurauksena meille syntyi kolme ihanaa tyttöä. Näitä tyttöjä toivottavasti nähdään tulevaisuudessa usein.

 Lila pääsi hoitelemaan muutamaa muutakin pentua, joista meille sitten saapui Wiola sijoituskoiraksi.

 Pentuja oli toiveissa heti alkuvuodesta Sumulle. Mutta meillä ei nyt ihan kaikki mennyt niin kuin piti, ja yritämme sitten keväällä uudestaan. Myös Caralle toivomme lisää jälkikasvua kevään aikana.

 Vuosi oli siis todella mukava ja paljon mieleenpainuvia yhteisiä hetkiä olen saanut viettää kasvattien ja omistajien kanssa. Kiitos kuluneesta vuodesta :)

 Leppoisaa tulevaa vuotta! Toivottavasti koirat pysyvät terveinä, ja saatte nauttia niiden kanssa elämästä. Näkemisiin vuonna 2015!

 

28. joulu, 2014

Waatan koirien näyttelyvuosi ei päättynyt vielä Suomen Voittaja-näyttelyihin. Jenni ja Kassu (W. Daucus) pakkasivat tavaransa ja suuntasivat vielä joulun alla Liettuaan, Vilnaan, jossa järjestettiin kaksi kansainvälistä näyttelyä.

Lauantaina oli tuomarina Arne Foss, johon Kassu teki vaikutuksen. ERI AVK1 SERT CACIB ROP. Ryhmäkehän Kassu oli mennyt iloisesti laukaten.

Sunnuntaina tuomarina Suomalainen Harto Stockmari. Kassu toisti edellisen päivän tulokset. ERI AVK1 SERT CACIB ROP. Ryhmäkehässä nyt paremmin showmeininki, mutta silti se meni läpijuoksuksi.

Kiitos Jennille Kassun esille tuomisesta. Suuret onnittelut saavutuksista🙂. Nyt sitten alkoi tämän parin Cacib jahti.

Reissun kulusta voi lukea blogista, Jennin kirjoittamana.

16. joulu, 2014

Itsenäisyyspäivä vietettiin Helsingin Messukeskuksessa Helsinki Winner 2014 näyttelyssä.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun itse osallistuin Helsinki Voittajaan. Siellä oli niin mielenkiintoinen tuomari, Caroline Kisko, Englannista. Hänellä ainakin uskon olevan vahva näkemys keeshondeista, kun hänen vanhempansa kasvattivat niitä. Oli siis pakko järjestää koko viikonloppu näyttelyille.

 

Waatan väkeä oli hienosti paikalla. Junioriuroksia oli kisaamassa kaikkiaan kuusi. Tuomari piti Geroa (W. Erigeron) liian turkikkaana. EH.

 Myös Rodi (W. Erodium) oli hieman liian turkikas, mutta muuten tuomarin mieleen niin, että nousi luokkasijoille. ERI JUK3.

 Kassu (W. Daucus) ei ollut vielä parhaassa turkissa, joten ei samaa tuomiota saanut kuin nuoremmat pojat. Hienosti Kassu nousikin kuuden avoimen luokan urosten joukosta sijoille. ERI AVK4.

 

 Juniorinarttuja oli lopulta kehässä vain neljä. Tuomari ihastui Essiin (W. Erica) ja valitsi sen luokkavoittajaksi, ainoana SA:n saajana. ERI JUK1 SA PN2 V-SERT --> HeJW-14

 Darmalla (W. Darmera) oli kilpakumppanina vain kaksi muuta avoimen luokan narttua. ERI AVK1 SA PN1 SERT CACIB ROP --> FI MVA HeW-14.

 Myös valioluokka oli kutistunut kolmeen narttuun.  Sama linja jatkui Waatan narttujen osalta. Myös Cara (W. Carlina) nousi luokkavoittoon.  ERI VAK1 SA PN3 V-CACIB.

 Paremmin ei olisi nartut voineet pärjätä. Vain neljä narttua kaikkiaan sai SA:n ja järjestys PN luokassa oli paras mahdollinen. Darma, Essi, Cara ja neljäs olikin meidän Wiolan siskopuoli!

Darmalla oli oikea juhlapäivä. Ensimmäinen näyttelykäynti sen jälkeen kun oli täyttänyt kaksi vuotta ja kaksi titteliä heti samalla kertaa, viisi palkintoa kaikkiaan 🙂 Valtavan isot onnitteluhalit vielä teille Pirkko ja Darma.

 

 Vuorossa oli vielä kasvattajaluokka. Mukana oli tytöt ja Kassu.  Hieman yllätyksenä tuli myös kasvattaja kisan voitto. Olihan meidän kanssa kehässä kaksi tällä hetkellä menestyneintä kessukasvattajaa Suomessa. Kennel Waatan KAK1 KP ROP-KASV.

 

 Sillä välin kun me olimme kessujen kanssa kehässä, Ahti oli Meilen (Rebelia Nutrena) kanssa kehässä toisella puolella messukeskusta. He saapuivat sopivasti näkemään kasvattajakehän palkitsemisen. Podhalanskeja oli lopulta kahdeksasta ilmoitetusta vain viisi paikalla. Myös Meile teki tuomariin, Mats Lindborg, vaikutuksen. ERI NUK1 SA PN1 SERT CACIB ROP --> HEW-14

 

Ryhmäkehät oli meille kaikille vain läpijuoksuja, mutta ihan hienoja kokemuksia varmasti.

Päivä oli pitkä, mutta todella mukava. Kiitos kaikille päivään osallistuneille.

Janikalle suuri kiitos tabletilla kuvaamisesta, on kiva katsella videoita kehästä. Tarulle vielä kiitos avusta, kun kävimme kessuja kuvaamassa. Sekä Anettelle Caran esittämisestä kasvisluokan ryhmäkehässä.

 

Sunnuntain Voittaja-14 näyttely ei ollut ihan samanlaista tuuletusta.

Junnu-urokset olivat meiltä tänään pois. Joten Kassu (W.Daucus) sai yksin edustaa uroksissa. Hienosti Kassu kyllä edustikin kun paransi sijoitustaan eilisestä. ERI AVK2 . Mukana viisi avoimen luokan urosta.

 

 Essi (W.Erica) aloitti taas nartuissa. Varmoin ottein Essi kehässä liikkui. Essi sai todella hienon arvostelun muuten, mutta siltä oli lähtenyt hampaita.  Tanskalainen tuomari Kim Vigsö-Nielsen piti sitä niin suurena puutteena, että antoi sen takia tulokseksi H.

 Darma (W.Darmera) pääsikin nyt ensimmäisen kerran Valioluokkaan. Darma jaksaa aina hymyillä ja liikkuu reippaasti. Ei yhtään vaatimattomasti valioissa. ERI VAK1 SA PN3 V-CACIB.

 Cara (W.Carlina) ei ihan yhtä innoissaan kehässä pyörinyt, vaan meni hieman korvat höröllään. Muuten tuomari kyllä tykkäsi Carasta. ERI VAK2 SA.

 Meidän vahvuus ei Essin H:n takia sitten riittänytkään kasvattajaluokan esittämiseen. Se kyllä hieman harmitti, kun eilen oltiin samalla porukalla rop ja kuitenkin tänään muuten hyvät yksilö arvostelut.

 

 Meilellä (Rebelia Nutrena) tuomarina Harry Tast.  Meilen kanssa ei ollut suuria toiveita, kun tiesin tuomarin olevan hyvin tiukka tuloksissaan. Podhalanskeja oli ilmoitettu peräti 16, muutama oli kyllä jäänyt pois.  Meilelle EH NUK1. Tyytyväinen täytyy silti olla kun niin monta H:takin tuli ja hyl.  Ja arvostelua lukiessa sieltä löytyi paljon enemmän hyvää kuin huonoa.

 

Hieno viikonloppu kaiken kaikkiaan. Waatalle tuli titteleitä: Uusi Suomen Muotovalio, HeV-14 ja HeJV-14, sekä kotiin vielä Meilen HeV-14.

 

 Kiitos vielä kaikille aktiiviselle kasvatin omistajille. Hanna-Maijalle majoittamisesta ja Mirkalle mukavasta iltayön lenkistä Espoossa, missä koirat saivat juosta vapaana niin kuin kotonakin.

15. joulu, 2014

Keeshond ry:n TOKO:n rotumestaruudet ratkottiin Lohjalla 15.11. 2014. Tuomarina Harri Laisi.

 Luna (W.Brassica) ohjaajanaan Silja Partanen, kilpailivat erikoisvoittajaluokassa.  Luna oli hieman ylivireinen ja mokasi ruudun. Hieno tulos 232 pistettä EVL2.  Luna siis kessujen rotumestari -14.

Lämpimät onnittelut Silja ja Luna.

Lunalla on jo yksi ykköstulos EVL:ssa . Sen he saavuttivat Ylöjärvellä 25.10. Tuomarina siellä herkästi virheistä sakottava, tiukka Ralf Björklund. Hienot 270,5 pistettä riitti ykköstulokseen ja vielä luokkavoittoon

17. marras, 2014

Saatiin Kaisakin kiinnostumaan näyttelyistä. Vai olikohan se vaan sitä, että saivat Caran kanssa mukavaa seuraa viikonlopuksi, kun suuntasivat Viroon, Tarton KV näyttelyyn Jennin ja Kassun kanssa.

 Hauska reissu heillä olikin, ja ihan tyhjin taskuin ei tarvinnut kotiin palata.

Lauantaina tuomarina Hollantilainen Ineke Zwaartman – Pinster. Tuomari antoi Kassulle (W.Daucus) kivan arvostelun ja tuloksena: ERI AVK1 SA PU2 VACACIB.

 Myös Cara (W.Carlina) teki tuomariin vaikutuksen. ERI VAK1 SA PN1 SERT CACIB VSP -> EE & BALT MVA.

 Cara sai siis ensimmäisenä päivänä kaiken sen mitä meni hakemaankin.

Sunnuntaina tuomarina tuttu Suomalainen, Leila Kärkäs.  Muuten Kassu ihan ok. mutta hänen mielestään liian suorat takakulmaukset, etenkin liikkeessä. ERI AVK1.

 Caran tulos oli edellisen kaltainen. Tosin sertikin jätettiin nyt toisille. ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP.

 Kassun cacib jäi kyllä niin pienestä kiinni, että eiköhän he vielä sitä lähde uudestaan metsästämään.

 Kiitos Jenni ja Kaisa, kun veitte koirat oikein ulkomaille näytille 🙂

 

Jyväskylä KV 09.11. Meitä olikin isompi sakki koolla.  Meillä oli taas tuomarimuutos. Aikataulu muuttui heti aamuun ja kehä oli ihan jossain perällä.

 Cara-mamman liehitellessä Tartossa, oli jälkikasvu, eli eekkoset hyvin edustettuina Jyväskylässä.

 Gero (W.Erigeron) oli hyvin innokas kehässä. Sillä oli hauskaa, kuten tuomari Michael Leonard totesi. ERI JUK4.

 Rodi (W.Erodium) esiintyi hyvin kunnostettuna ja kauniisti Lotan kanssa. ERI JUK2 SA.

 Pirkko oli hakenut Aidan (W.Elodea) matkaan ja siistinyt sitä. Kovin on vielä siroa mallia tämä tyttö. EH.

 Essi (W.Erica) sitä vastoin on hieman tuhdimmassa kunnossa. ERI JUK3.

 Sumu (W.Dablia) oli nyt kauniissa turkissa, mutta sisänäyttelyt ei oikein ole Sumulle paras paikka. EH AVK3.

 Tuomari ei siis kovin korkealle etenkään meidän tyttöjen liikkeitä arvostanut. Muuten arvostelut olivat oikein hyviä, ja kyllä niistä koiransa tunnisti.

 Saimme ihan kivan kasvattajaryhmänkin kokoon: Gero, Essi, Rodi ja Sumu. KASV 3 KP.

 Kiitos kaikille näyttelyyn osallistuneille mukavasta päivästä. Ullalle ja Esalle kiitos Aidan lainasta ja Pirkolle sen hakemisesta ja hoitamisesta, sekä muustakin avusta.