Uutisia 2013

30. joulu, 2013

Hieman muistelua vuodesta 2013.

Luna (W.Brassica) ja Silja toivat taas hienosti Waatan nimeä esille harrastuspuolella. Pari osallistui TOKOn avomessa luokassa kolmeen kokeeseen ja olivat kaikissa luokkavoittajia ja niin TK2 oli helposti saavutettu. He osallistuivat myös keeshondien rotumestaruuskisoihin ja olivat  voittajaluokan parhaina sijalla 2. Keväällä he kokeilivat myös RALLYTOKOa ja saivat heti kovat pisteet 95/100. Myös AGILITY kisoihin Luna osallistui. mm. kessujen rotumestaruuskisoissa ollen alokasluokan paras🙂. Onnea ja terveyttä tälle koirakolle myös ensi vuoteen!

Toivottavasti saamme myös toisilta virallisia harrastustuloksia ensi vuonna😘.

Näyttelypuolella saimme pari uutta valiota: Remu (W.Buxus) ja Cara (W.Carlina). Caralla on jo useammankin maan titteleitä. Samoin Lila (W.Angelica)sai nimensä eteen jotain uutta.  

Muitakin Waattalaisia on ihan kivasti vuoden mittaan nähty näyttelyissä. Mm. Deekkosista Kassu (W.Daucus), Darma (W.Darmera) ja Sumu (W.Dablia) ovat saaneet ensimmäiset sertinsä! Meillä on ollut mukavia näyttelypäiviä paljon. Ja hienoimpia saavutuksia oli Caran RYP1 Piteåssa, Ruotsissa, jossa tosin jouduimme jättämään bis-kehän väliin työkiireiden takia. Syksyllä vietimme hienot synttärit 1-vuotiaille ja samalla olimme Hyvinkään ryhmänäyttelyn BIS-kasvattaja🙂. Kiitos kaikille, jotka olette kasvatteja esille tuoneet!

Kevät ei ollut parasta aikaa. Siemennytin Lilan amerikkalaisella spermalla, joka oli ilmeiseti kärsinyt kuljetuksessa, ja näin Lila jäi tyhjäksi. Emme siis saaneet kovasti toivomaamme pentuetta.  

Iiro (W.Bistorta) katosi mystisesti Vappuna kotipihasta. Laajojen etsintöjen jälkeenkään ei koirasta löydetty minkäänlaista jälkeä.

 Lumian (Snowy Coats Fair Snow Princess) nivelvaivat pahenivat jatkuvasti ja jouduimme tekemään lopulta todella raskaan päätöksen päästää koira vaivoistaan. Lumia oli vielä alle neljä vuotias.

 Kesäkuussa sitten ajelimme Puolaan hakemaan uutta Podhalanskia pihaamme. Meile (Rebelia Nutrena) on valtava koheltelemaan, siis hyvin tapaturma altis. Saamme siis koko ajan pelätä, milloin jotain pahempaa sattuu!

Syksyllä Cara sitten synnytti ihanan pentueen, joita toivon näkeväni myös tulevaisuudessa paljon💋. 

 Cara, Kide (W.Cladina) ja Roope (W.Carex) kävivät myös terveystarkastuksissa ja saivat erinomaiset tulokset! 

 Kiitos kasvattien hyvästä hoidosta. Iloa, terveyttä ja menestystä vuodelle 2014!

 

18. joulu, 2013

Lauantaina 14.12. Helsingin Messukeskuksessa kisailtiin Pohjoismaiden Voittaja-13 tittelistä. Kassu (W.Daucus) oli edustamassa meitä siellä. Tuomarina Dagmar Klein. Kessuja siellä oli jopa 46, joista junnu- uroksia 8. Kassu esiintyi rennosti ja sijoittui kovassa sarjassa hienosti kolmanneksi. ERI JUK3.

 

Sunnuntaina sitten uusi päivä ja Voittaja -13. Kessuja hieman vähemmän kuin edellisenä päivänä ja tuomarina Saija Juutilainen. Junnuissa nyt uroksia 7 ja narttuja 5. Ne oli vaihdettu eri kehään ja tuomarina niillä Kari Järvinen.

 Kassu esiintyi taas hyvin ja Jenni huolehtii Kassun aina hienosti kehäkuntoon. Kaksikko paransi vielä edellisen päivän tulostaan ERI JUK2.

 Nyt oltiin myös Sumun (W.Dablia) kanssa kehässä. Sisarukset saivat samantyyppiset arvostelut. Olisiko ollut Sumun kaunis ryhti (vai mikä lie😙) joka teki Järviseen vaikutuksen. ERI JUK2 SA. Sumun kanssa siis odottelimme vielä PN-kehään pääsyä. Sielläkin meni ihan kivasti, mutta sijoitusta emme saaneet.

 Kiitos taas kivasta seurasta etenkin meidän omalle porukalle. Jenni, Outi ja Pirkko🙂

 

(Kassun kuva: Tapani Kolehmainen)

20. marras, 2013

Deekkoset ovat hyvinkin erinomaista sakkia. Näi voi taas todeta Jyväskylänkin näyttelyn jälkeen.

Jyväskylän kansainväliseen näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 36 kessua. Darma ja Kassu olivat viettäneet hyvin railakkaan yön hotellissa. Paikat olivat siis vetreinä kehäjuoksuun ja omistajat väsytetty riittävästi, etteivät jaksaneet enää hermoilla kehään menoa. 

 Junnu-uroksia oli peräti yhdeksän. Tuomari Sarah Burns oli tosi tiukka SA:n suhteen ja Kassun luokassa vain neljä sai Erin ja luokkavoittaja SA:n. Kassu (W.Daucus) pärjäsi siis tosi kivasti ERI JUK 3.

 Ei tuomari kyllä tytöistäkään mitään moitittavaa sanonut. Sumulle (W.Dablia) sama tulos kuin Kassulle ERI JUK 3.

Darma (W.Darmera) esiintyi niin iloisesti, että tuomari nosti sen ensin luokassaan ensimmäiseksi. Mutta alkoi silti empiä toisen kanssa ja juoksutti aikansa kahta koiraa ja vaihtoi järjestyksen. Darmalle ERI JUK2. No, ei saanut luokkavoittajakaan SA:ta. SA:n sai lopulta vain kuusi koiraa ja siis vain kolme parasta sijoitettiin pu ja pn luokissa.

Tyytyväisiä oltiin tuloksiin ja mukava viikonloppu taisi kaikilla olla. Kyllä Deekkosia nähdään ensi vuonnakin näyttelyissä.

11. marras, 2013

 Kaikki Eekkoset on muuttaneet uusin koteihinsa hellittäviksi ja iloksi omistajilleen❤.

Hiemen on haikea olo kun yhtään pientä tepsuttelevaa karvapalleroa ei tunge syliin.

Onneksi kaikille löytyi taas ihanat kodit ja ihmiset huolehtimaan🙂.

Nauttikaa pennuistanne. Mukavia yhteisiä hetkiä ja lumen odotusta. Pidetään yhteyttä!

29. loka, 2013

Pikku-Eet on täyttäneet jo 7 viikkoa.

Otimme viikonloppuna kuvia, muka valosaan aikaan, hirveessä vesisateessa!

Mallit eivät siis ole ihan edustavimmassa kunnossa. Mutta söpöjähän ne ovat aina💋.