Tervetuloa Waatan kennelin kotisivuille!

 

Hei, olen Milja Laaksi ja kasvatan keeshondeja, ja joskus myös Owczarek Podhalanskeja kennelnimellä Waatan.

Keeshond on miellyttävä seurakoira, joka sopii monenlaisiin harrastuksiin.

Lisää rodusta ja sen historiasta voit lukea Suomen Keeshond ry:n sivuilta.

Tai ottamalla minuun yhteyttä, kerron mielelläni lisää rodusta.


Kasvatustoimintani on pienimuotoista kotikasvatusta ja pentuja meille syntyy vain harvakseltaan tarkkaan suunnitelluista yhdistelmistä.  

Kasvattajan tehtävä ei ole luoda uutta, tehtävänä on pyrkiä säilyttämään jo olemassa olevaa. Rotuja on jo riittävästi, eikä uusia tarvita. Oman rodun tulisi rakenteeltaan ja luonteeltaan pystyä toimimaan sen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, pitkäikäisiä ja hyväluonteisia keeshondeja, jotka vastaavat ulkonäöltään ja rakenteeltaan rotumääritelmän mukaista oikeaa tyyppiä. Koirien tulisi olla heloppoja arjessa, mutta kuitenkin aktiivisia ja soveltuvia monipuolisiin harrastuksiin.

 

Owszarek Podhalanski on Puolasta lähtöisin oleva vahva ja kookas vartija-paimenkoira. Laumanvartijakoiran tehtävänä on vartioida laumaa, havaita mahdolliset uhkaajat hyvissä ajoin ja tarvittaessa puolustaa laumaa. Kasvatuksessa pidän tärkeänä, että työominaisuudet säilyvät ja niistä olisi apua maatiloilla vaikka tuotantoeläinten kanssa.

 Jokainen toteutettu yhdistelmä on pitkän harkinnan tulos. Yhdistelmän täytyy olla sellainen, että olen itse valmis pitämään pennun siitä.

 

Kasvattaja ei ole koskaan ”valmis”, vaan tietoa, osaamista ja ymmärtämystä on kartutettava aktiivisesti nöyrin mielin.

 Kasvattajan peruskurssin kävin syksyllä 2007. Allekirjoitin myös kasvattajasitoumuksen. Kennelnimi minulle myönnettiin helmikuussa 2008. Kasvattajan jatkokurssin suoritin keväällä 2009.

2016 - 2017 Suoritin Suomen Koirankasvattajat ry:n järjestämän Kasvattaja-Akatemian hyväksytysti. (Ilmeisesti ainoana/ensimmäisenä Keeshond kasvattajana tällähetkellä)

 Olen saanut Suomen Kennlliiton myöntämän VUOLASVIRTA-palkinnon 2019. Palkintoni numero on 1186 ja se on viides keeshond kasvattajalle jaettu palkinto.

 Olen Suomen Keeshond ry:n ja Suomen Owczarek Podhalanskit ry:n jäsen. Sekä Suomen Kennelliiton ja suomen Koirankasvattajat Ry:n ( SuKoKa) jäsen.

 

Tällä hetkellä kotonamme asuu  Gitta (Waatan Gentiana) ja Keiku (Waatan Koeleria) 

Vartioinnista pihalla huolehtii Owczarek Podhalanski Anki (Valonpisaran Fiina)

 Hiirijahdista pitää tällä hetkellä huolta Tassu-kissa, joka kyllä ehtiikin joka hommaan mukaan. Tassu on saanut kaverikseen Titin. Myös Titi metsästää yöt ulkona ja kantaa saaliitaan myös sisälle näytille.

Pyrin pitämään koiramäärän kotona kohtuullisena, jotta jokaiselle koiralle riittäisi tarpeeksi aikaa. Sen vuoksi mielelläni myös sijoitan koiria, vain näin voin mahdollistaa laadukkaan kasvatuksen. Arvostan suuresti yhteistyötä näiden kotien kanssa. Yhteisomistuksessa tällä hetkellä ovat Cara (Waatan Carlina), Essi (Waatan Erica), Jane (Waatan Jasione), Lumo (Waatan Lavandula), Manta (Waatan Mentha), Anni (Waatan Nardus) sekä Helga (Waatan Omphalodes).

Nyt myös Podhalanski Venla (Waatan Ainutlaatuinen)

 

Kaikki jalostuskoiramme ovat terveystutkittuja, PHPT negatiisisia, reippaita ja hyvän luonteen omaavia keeshondeja.

 

 

Olet tervetullut tutustumaan koiriimme! 

 

Jaa tämä sivu