13. joulu, 2015

Voittaja-15, Helsinki 6.12.2015

Kaisan ja neljän karvaisen tytön kanssa aamutuimaan kohti Messukeskusta, Voittaja-15 näyttelyyn. Ensin oli vuorossa pentunäyttely, jossa rotutuomari Kirsi Honkanen sai tehdä arviot pennuista. Pentuja oli ilmoitettu yhteensä kahdeksan.

Obi (W. Galeopsis) edusti hienosti. PEK1 KP ROP-pentu PENV-15.

Sitten tytöt pääsivät kehään. Nyt ei Gittakaan (W. Gentiana) sooloillut kehässä, vaan tuomarin mielestä sillä oli ryhdikäs kehäkäytös PEK2 KP.

Velve (W.Gillenia) oli taas viehättävä kehässä. PEK1 KP VSP-pentu PENV-15.

Kasvattajaryhmää ei valitettavasti päästykään esittämään pentunäyttelyn puolella.

Sitten siirryttiin aikuisten puolelle. Tuomari Tuula Pratt sai tutkittavakseen peräti 46 kessua. Lotta pääsi meistä taas ensimmäisenä kehään. Hienosti he Rodin (W.Erodium) kanssa hakivat luokkavoiton. ERI AVK1 SA.

Sitten oli Kassun (W.Daucus) vuoro esiintyä isossa, tasokkaassa valioluokassa. Hienosti Kassu esiintyi ja arvostelussa ei moitteita näkynyt. ERI.

Voittaja-näyttelyssä on aina paljon myös junioriluokassa kilpailijoita. Manna (W.Fumana) sai siis esiintyä tällä kertaa taas junnuissa. ERI JUK1 SA PN3 SERT JV-15.

Essi (W. Erica) liikkui joustavalla askeleella kohti luokkavuoittoa. ERI AVK1 SA.

Cara (W.Carlina) pääsi vuoden tauon jälkeen oikein kaunisturkkisena kehään ERI VAK3.

Lotan ja Tomin piti jo kiirehtiä koirien kanssa kotiin. Joten Obikin jäi esittämättä pentujen ryhmäkehässä. Rodi jätettiin siis pois kasvattajaryhmästä, vaikka tuomari siitä pitikin. Oli meillä silti vielä neljä tarvittavaa koiraa kasvattjaryhmään, Manna, Essi, Cara ja Kassu. Kasvattajaryhmiä esitettiin kaikkiaan neljä. Joista meidät valittiin kolmanneksi. KAK3 KP.

Tuomari kehui päät ja kaikkien turkit. Samoin kaikkien esillä olevien kasvattieni liikkeet, josta olen todella iloinen. Hieno päivä kaikkiaan. Kiva nähdä tuttuja, ja suuri kiitos Kaisalle reissusta ja avusta koirien ja tavaroiden kanssa seilatessa. Kiitos myös Terhille, joka vaihtoi koiria kehään tarpeen mukaan ja välillä vielä katseli kehää kameran linssin läpi.

Jaa tämä sivu