1. tammi, 2016

Vuosi vaihtui

 Iloa, naurua ja kyyneleitä on vuosi 2015 sisältänyt. Muistoja, jotka säilyvät pitkään.

Aloitetaanpa taas tästä meidän aktiivisesta harrastus koirakosta. Silja ja Luna osallistuivat Hau-Haun ”Elämäni koira”-kisaan kertomalla koskettavalla tavalla hankalasta alkutaipaleestaan videolla. He toivat taas rotua hienosti esiin ja varmasti antoivat uskoa muillekin vaikean pentuajan kanssa tuskaileville.

Luna on ensimmäinen suomalainen keeshond, joka on suorittanut hyväksytyn kokeen Rallytokossa. Ja he ovat saavuttaneet siinä myös koulutustunnuksen RTK1.

Heistä tuli myös Keeshondien TOKO - rotumestari 2015. 

Luna ja Silja tokoilivat kesäkuussa 289 pisteten edestä saavuttaen Suomen Tottelevaisuusvalion arvon. Waatan kennelin ensimmäinen FI TVA!  Onnea teille vielä tästä! Olen niin ylpeä saavutuksesta. Luna saa kaulaansa välillä myös oranssin huivin, se on merkkinä kennelliiton virallisena kaverikoirana toimimisesta.

Yksi Waatan kasvateista on nyt myös luonnetestattu. Kassu kävi suoriutumassa testistä keväällä.

Terveystarkastuksia saatiin myös paljon vuoden aikana. Ikäviä yllätyksiä tuli, kun lupaavilla jalostusuroksilla Gerolla ja Rodilla oli kummallakin toinen kyynär 3. Samoin kuin Eve siskolla, joka joutui  Rodin tavoin lopettamaan mukavasti alkuun päässeen agility-harrastuksen. 

Näyttelypuolella ollaankin oltu tosi ahkeria. Se näkyi jo kessuyhdistyksen näyttelykoira tilastossa olemalla kasvattajana jälleen #3. 

Pentunäyttelyissä on tullut ryp-sijoitus, Bis- sijoitus kasvattaja kisassa, sekä kaksi PENV-15.

Suomen Muotovalioita saimme lisää ja ulkolaisia muotovalio titteleitä myös.

Kassu ehti vielä tämän vuoden puolella hakemaan aikaCACIBnsa. joten siitä tulee Waatan ensimmäinen uros C.I.B.

Ulkomaillakin on siis käyty, ja sieltä saatu myös Voittaja-titteleitä. Baltian maissa esitetyissä parikilpailuissa on saavutettu hienosti BIS- sijoituksia. 

Ähväneidit ovat olleet hyvin esillä ja saaneet alle kahden vuoden ikää tarvittavat sertinsä suomesta. Isla reissasi kesällä Baltian maissa ja oli saavuttanut vain reilun vuoden iässä neljä JMVA titteliä. Mannakin sai jo 15 kk iässä kaksi CACIBia. 

Cara siemennettiin Australialaisella spermalla, ja saimmekin keväällä siitä mukavan oloisen pentueen. Yksi pennuista lensikin sitten Englantiin jatkamaan sukua. Nämä pennut pääsevä jo tammikuun lopussa virallisiin luokkiin näyttelyissä. Toivottavasti menestystä tulee niin kuin pentunakin. 

Koimme myös menetyksen menneenä vuonna. Puolasta tuomamme Podhalanski, Meile sairastui yllättäen ja menehtyi. Syksy oli synkkä ilman valkoista vartiaa. Joulupäivänä sitten haimme Meileltä jäänyttä tehtävää opettelemaan uuden vartian, Valonpisaran Fiina "Anki".

Pentuja toivomme myös ensi vuodelle. Toivottavasti Sumun kanssa nyt onnistuisi, ja saataisiin kesäpentuja. Essille toiveissa pentuja sitten vuoden vaihteeseen.

Iso kiitos taas teille kaikille kuluneesta vuodesta. On ollut niin kiva nähdä teitä. Ja joita en ole nähnyt, olen kuitenkin useimmista kuullut. On niin mukava saada kuulumisia näistä, jotka hoitavat tärkeää seurakoiran tehtävää "kotikoirina".  

Tehdään uudesta vuodesta taas muistelemisen arvoinen! 

Jaa tämä sivu