29.11.09 Pietarissa Waatan Ajuga (Ice) oli jälleen ROP, ja saavutti Venäjän juniorivalion tittelin, RUJ CH. Congratulations Tatjana!

12.12.09 Helsinki, Voittaja -09. Tuomarina Mary Deats, Iso-Britannia. Lähdin Lilan kanssa kahdestaan kohti Messaria, ja jätin Nessin kauniissa turkissaan kotiin, (siitä olenkin kyllä saanut kotona kuulla…).

Axu (W. Achillea) oli kehässä kuuden muun komean junioriuroksen kanssa. Axun liikkeet eivät näyttäneet oikein hyviltä tänään, joten sen oli tyytyminen EH:ään.

Moonan ja Lilan luokassa oli myös seitsemän junnua. Lila sai kyllä ERI:n, ja jäi luokassaan viidenneksi. Lila oli tuomarin mielestä liian pieni hänelle.

Moona sitten kirkastikin Waatan värejä. ERI JUK1 PN4 VASERT JV-09.

Onnittelut vielä Arjalle ja Markolle Moonan tittelistä!

Jäimme Marjon ja tyttöjen kanssa seuraamaan vielä isonkehän tunnelmia.

Illalla Axulla ja Lilalla riitti vielä virtaa vaikka kuinka leikkimiseen ja riehumiseen niin sisällä kuin ulkona lenkkeillessäkin. Kiitos Marjolle, Julialle, Marialle ja Iirikselle seurasta ja yöpaikasta.

13.12.09 Pohjoismaiden voittaja -09. Tuomari Dan Ericsson, Ruotsi. Lähdimme Lilan kanssa taas kahdestaan liikkeelle. Axulle riitti yksi näyttely tälle viikonlopulle.

Lila esiintyi nyt reippaammin ja tuomarikin kehui sitä. Mutta Lila ei ollut yön aikana kasvanut tarpeeksi ja tuomarin mielestä se tarvitsee vielä aikaa. Lilalle EH JUK4.

Moona oli niin iloisella päällä, että kehässä liikkuminenkin oli ensin liian vauhdikasta, mutta tasaantui sentään. Tuomari tykkäsi Moonasta ja antoi ainoan erin junnuissa sille. Moona oli nartuissa viides, ERI JUK1 SERT PMJV-09

Moona sai siis viikonloppuna kaksi titteliä, se on nyt juniorivoittaja-09 ja Pohjoismaiden juniorivoittaja-09. Mahdottoman suuret onnittelut Pöljään viikonlopun saldosta! Olen ylpeä teistä.

22.11.09 Jyväskylä KV.

Tuomari: Annukka Paloheimo

Moona ja Lila kävivät näyttäytymässä kehässä. Tuomari kehui kauniita junnu-neitejä, mutta lähetti kotiin kasvamaan ilman suurempia sijoituksia.

Moonalle ERI JUK3. Lila ERI JUK4.

Myös Nessi pyörähteli pitkästä aikaa kotimaan kehissä, ja mukavasti kulki tänään. ERI VAK2 PN2 VARACA. (Nessin ensimmäinen oranssi ruusuke;)).

Katjalle kiitokset avusta PN-kehässä, ja Katalle matkaseurasta.

24.10.09 Viikonloppu toi Waatan kennelin kasvateille vara-serttejä. Seinäjoki KV. Tuomari: Nils-Arne Törnlöv, Ruotsi

Moona (W. Anemone) palasi tauon jälkeen näyttelykehiin. Hyvin oli näyttelyhalut tallella, ainakin tuloksista päätellen: ERI JUK1 PN4 VASERT.

25.10.09 Tuulos, Hämeenlinna Rn. Tuomari: Elisabeth Spillman, Ruotsi.

Aksu (W. Achillea) oli aika riehakkaalla tuulella, olihan lähellä juoksuinen narttu! Aksu esiintyi kuitenkin niin hyvin että tuloksena oli ERI JUK2 PU2 VASERT.

Melli (W. Andromeda) esiintyi myös iloisesti. Malttoi seisoakin jo ihan mukavasti. Mellille: ERI JUK1 PN3 VASERT.

Kiitos Marjolle, Marialle ja Turkkilan perheelle mukavasta näyttelypäivästä.

Kuvissa Axu arvostelussa ja Melli kehässä.

Bratislava 8-9.10.09 Lähdimme matkaan tiistaina 6.10. Ajoimme koko yön Via Baltikaa ja saavuimme iltapäivällä hotelliin. Aamu oli yhtä kaaosta, parkkipaikalle ei meinannut päästä ollenkaan. Parin tunnin autossa jonottamisen jälkeen tajusin kellon kiirehtineen. Lähdin koirien ja tavaroiden kanssa kohti halleja. Tyhmänä menin kysymään vastaantulijalta meidän näyttelypaikkaa ja hän luuli tietävänsä ja ohjasi minut väärään suuntaan. Löysin oikean hallin lopulta mutta sinne meni sieltä vain kierreportaat. Lopulta ei auttanut kuin lähteä uudestaan kiertämään kaikki hallit ja mennä sieltä mistä olisin ilman kysymistä mennytkin!

Hikisenä ja uupuneena saavuin kehän laidalle. Pekalle kiitos numerolappujen ym. hakemisesta, Eilalle ja Mirjalle muusta avusta siinä kiireen keskellä. Onneksi tuomari tuli n. tunti myöhässä, joten kerkisin edes vähän laittaa koiria.

Tuomarina meillä oli Mach Lisbeth, CH

Suomalaiskessut sijoittuivat miltei kaikki toiselle sijalle, niin meidänkin. Lilalta jäi harmittavasti junnuvoittaja-titteli saamatta. Vaikka tuomari kehui Lilaa vielä lopuksi ”Super bitch”, silti sijoitus oli JUK 2.

Nessi liikkui tosi laiskasti sisähallissa, tuloksena VAK2, PN3 VARA-SERT.

Seuraavana päivänä vuorossa oli Circuit-näyttely. Eilen oli helle ja nyt oltiin ulkona vesisateessa, tai oikeastaan suurimman osan ajasta Eilan ja Pekan teltassa. Kiitos telttapaikasta. Nyt ei ollut kiire ja arvostelut vasta iltapäivällä. Harjailin omien koirien lisäksi Baron ja Keksinkin.

Tänään kaikki suomalaiskessut olivat luokkavoittajia ja saivat sertit. Lilan ja Nessin kanssa samassa kehässä olivat eiliset MV-koirat. Tuomarina Deschuymere Norman, B

Lila JUK1, PN2, SERT.

Nessi VAK1, PN1, SERT, ROP.

Ryhmäkehässä ei arpa osunut kohdalle, joten sijoituksia ei tullut.

Kotiin tuomisina ei yhtään titteliä, vaan Rop-pokaali ja muutamat mitalit, sekä paljon uusia kokemuksia.

Kuvassa valmistaudutaan PN-kehään, lopullinen järjestys Nessi ROP, Lila PN2, Tuuli PN3.

20.9.09 Hyvinkää. Aamulla herätys kukonlaulun aikaan ja Lilan kanssa Hyvinkäälle ryhmänäyttelyyn.

Kun saavuimme näyttelypaikalle, siellä ei ollut vielä montaakaan koiraa. Kehä oli sivussa hyvin rauhallisella paikalla, joten Lila ei kai ymmärtänyt olevansa näyttelyssä.

Aksu (W. Achillea) on koko kesän viettänyt jalkapallokentän laidalla ja nyt oli vuorossa ensimmäinen virallinen näyttely. Hienosti meni, vaikka kehässä esiintyminen vaatiikin vielä hieman harjoitusta. Aksulle ERI JUK2 PU4. Tuomarina Annamaria Tarjan, Unkari.

Lila esiintyi nyt ihan mukavasti, ERI JUK1 PN4 VARASERT.

Kuvassa Aksu odottaa arvosteluun pääsyä.

Koiramme sivut päivitetty, ja kasvateista lisätty kuvia pentusivuille.

22.8.09 Kouvola. Aamulla napattiin Saarilahden Ida, sekä Omppu ja Nuppu mukaan matkaseuraksi ja kohteena Kouvola. Lilakin kävi taas näyttäytymässä kehässä. Saija Juutilainen piti tiukkaa linjaa ja Lilan heikohko lavasäteily riitti tuloksiin: EH JUK1.

Arvostelujen jälkeen suuntasimme Punkaharjun suuntaan. Lila pääsi tutustumaan ”pikkusiskoonsa”. Kiitos Titalle oikeasta valinnasta. Lumia todisti olevansa juuri se meidän koira.

15 -16.8.09 Joensuu. Moona oli jälleen edustamassa Joensuun näyttelyissä. Lauantaina oli neidissä nähtävissä pientä väsymystä. Näyttelyyn oli tullut tuomarimuutos, ja Tapio Eerola antoikin Moonalle tylyä arvostelua. Tuloksena EH JUK1.

Sunnuntaina Arja sai keskittyä ainoastaan Moonaan, ja saikin tytön tsempattua taas huippukuntoon.

Tuomarina Fernando Madiera Rodrigues. Moona sijoittui PN-kehässä mummonsa viereen. ERI JUK1 PN2 SERT, sekä Royal Canin juniorvoittaja.

Moona keräsi reilun kuukauden näyttelykiertueella neljä serttiä ja yhden varasertin, ollen kerran ROP ja kerran VSP. Nyt Moona jää ansaitulle vapaalle ja palaa toivottavasti taas uudella innolla näyttelykehiin.

7-9.8.09 Näyttelyitä riitti tälle viikonlopulle. Dino (W.Adonis) oli Turun seudulla Elonäytteyssä, tuomarina Stelios Makaritis. Nyt tuloksena ERI JUK3. Onnea Jessica ja Dino!

Moona (W.Anemone) kiristää vain tahtia. Lauantaina Mäntyharjulla tuomari Maret Kärdi piti tiukkaa linjaa, mutta Moonan tulokset olivat todella hienot. ERI JUK1 PN1SERT. ROP.

Sunnuntaiksi Moona kiirehtikin jo Kajaaniin. Tuomarina Tuula Savolainen. ERI JUK1 PN3 VARA-SERT.

Moona ehti saada ennen 10 kk. ikää kolme sertiä ja yhden vara-sertin. On se vaan upea tyttö :-) Suuren suuret onnittelut Arjalle ja Markolle! Ja kiitokset Moonan ahkerasta esille tuomisesta.

Nessi ja Lila lähti kanssamme torstaiaamuna klo 3.30 kohti Liettuaa. Druskininkaissa koiramme olivat kahdestaan edustamassa kessuja.

Perjantaina tuomarina Tanskalainen Anette Bystrup. Hän piti kovasti kummastakin. Lilalle ERI, JUN-SERT. Nessi ERI SERT CACIB ROP, LT MVA, BALT MVA(ei vahvisteta Suomessa) ja vielä RYP2. Bis-juniori kehä oli Lilalle kauhistus, junnuja oli ihan mielettömästi ja Lila tunsi olonsa usein hyvin ahdistuneeksi.

Lauantaina tuomarina oli Kari Järvinen. Lila esiintyi niin reippaasti, että hän pisti tytöt toiseen järjestykseen. Nessille ERI SERT CACIB. Lila ERI JUN-SERT. ROP. Isossa kehässä Lila ei sijoittunut.

Kehien jälkeen ajoimme Riiaan yöksi ja seuraavana päivänä jatkoimme Tarttoon. Lomareissu meni ihan hyvin ja koirat järjestivät vielä kotiin tuomisiakin. Kotimatkalla kävimme vielä Järvenpäässä katsomassa Aksua. Kiitos Marjo, oli kiva seurata nopeakinttuisen Aksun touhuja.

Kuvassa Nessi RYP 2

2.8.09 Iisalmi KV. Moona edusti loistavasti Iisalmen KV näyttelyssä. Tuomarina tiukkalinjainen, mielestäni hyvin asiantunteva Elina Tan-Hietalahti. Moonalle ERI JUK1 PN1 VSP. Lämpimät onnittelut Moonalle, Arjalle ja Markolle!

1.8.09 Pori KV. Dino (W.Adonis) ja Lila osallistuivat Porin KV näyttelyyn. Handlerit eivät onnistuneet parhaalla tavalla tuomaan koiriaan esiin. Tuomari, Carlos Fernandez Renau, Espanja, piti ilmeisesti hiukan raskasrakenteisemmista koirista. Meidän ”keskenkasvuisten” arvosteluissa Dino EH JUK3, Lila EH JUK2.

Kuvassa Dino ja Lila näyttelyn jälkeen.

25.7.09 KV. Mikkeli. Waatan tytöt osallistuivat Mikkelin KV näyttelyyn. Melli (W. Andromeda) taisi pitää omistaja-handleria Piaa enemmän hämmentyneenä kuin jännittyneenä. Näyttelyhihna katkesi, kakat tuli kehään ja meno oli iloisen reipasta. Tuomarikin piti Melliä erinomaisena tyyppinä. Tuloksena ERI JUK1 PN3 SERT. Sydämelliset onnittelut Mellille ja kotijoukoille!

Sadekeli on ilmeisesti Lilan mieleen! Sade pitää hännän selällä - Vai johtuiko reippaampi esiintyminen siitä, että emäntä pukeutui ”lenkki-takkiin” ja Nessi ja Ahti oli mukana reissussa? Lilalle tänään ERI JUK2 PN4 VARASERT.

Moona (W. Anemone) ei sitten pitänyt ollenkaan märästä nurmikentästä. Hyvillä arvosteluilla jatketaan. Tsemppiä Moonalle seuraaviin näyttelyihin! Tänään ERI JUK3.

Kuvassa Melli kera sertin.

11.07.09 Laukaa. Lila olisi mieluusti jäänyt autoon, kun saavuimme näyttelypaikalle. Siis mitään suuria odotuksia ei Lilan näyttelymenestykseen ollut. Kehässä kuitenkin käytiin. Tuomari Harry Tast näki Lilan pentumaisessa olemuksessa epävarmuutta, siis kehittymisen varaa löytyy. Tuloksena EH.

Moona (W. Anemone) sitten olikin tuomarin mielestä erinomaista tyyppiä! Moona oli kisaamassa PN- kehässä C.I.B- narttujen joukossa. Tuloksena hienosti PN3 ja sert. Suuret onnittelut Moonalle sertistä :) Yhtään nuorempana sitä ei olisi ollut mahdollista saada, tulihan 9 kk. täyteen edellisenä iltana!

Kuvassa Moona 9kk, 1pv. ja eka sert. saavutettu.

9.7.09 Moona (Waatan Anemone) matkusti viikonlopulla etelä-suomeen ja kävi näyttäytymässä vielä pentuluokassa. Lauantaina Tuusulassa Moona oli ROP-pentu, KP.

Hyvinkäällä Moona joutuikin tuomari Marja Talvitien tiukkaan syyniin, tuloksena KP ja VSP-pentu. Onnea Moonalle ja kotijoukoille hienosti menneestä näyttely-viikonlopusta!

Venäjältä on myös saatu mukavia uutisia. Ice (Waatan Ajuga) on kasvanut komeaksi nuorukaiseksi ja on myös aloittanut näyttelyuransa. Kaksi näyttelyä on takana ja kummassakin Ice on ollut ROP-pentu.

Kiitän kasvattien omistajia hyvästä huolenpidosta ja aktiivisuudesta. Kaikki kuusi pentua ovat käyneet näyttäytymässä pentukehässä ja saaneet kp:n. Toivottavasti saan olla ylpeä tästä pentueesta myös tulevaisuudessa.

Kuvissa Ice.

13-14.6.09 Vännäs, Ruotsi. Lila esiintyi jo paljon reippaammin, häntä pysyi miltei kokoajan selällä. Tuomari ihastui Lilaan niin, että moiskautti pusun sen kuonolle. Ja paljon tuli ruotsiksi juttua, jota en tietenkään ymmärtänyt. Tuloksena lauantaina VSP-pentu ja KP. Nessi teki myös vaikutuksen tuomariin, Sert. CACIB, VSP, SE MVA ja POHJ MVA!

Sunnuntaina Lila esiintyi todella raippaasti ja saikin ansaitut kehut ollen ROP- pentu, KP. Nessi sai myös loistavat arvostelut ja oli taas VSP. Erityisesti tuomari piti tyttöjemme ilmeikkäistä päistä. Näyttelyreissusta jäi hyvä mieli siitä, että Lila oli päässyt "kehäkammostaan", ainakin tällä kertaa!

7.6.09 Tuuri, Lilan kanssa kierrettiin taas kehässä. Esiintyminen ei ollut sen iloisempaa kuin ennenkään. Mutta nyt tuomari Raisa Savander, oli sitä mieltä, ettei pentua pidä rankaista pelokkaasta käyttäytymisestä. Hänen mielestään Lila on niin laadukas koira, että halusi antaa KP:n ja kun muita pentuja ei ollut Lila oli myös ROP-pentu.

31.05.09 Mäntän helteiseen näyttelypäivään osallistui neljä narttupentua. Kaikki kolme Waatan tyttöä oli mukana. Moona (W.Anemone) oli jälleen ROP-pentu. Moona kiersi kehää Idan osaavassa ohjauksessa. Kiitokset Idalle :) Marko sai siis mennä Moonan kanssa hyvillä mielin kotiin. Melli (W.Andromeda), sekä omistaja-handleri Pia olivat ensimmäisen kerran näyttelykehässä. 1,5 viikon harjoittelun jälkeen ei voinut kuin ihailla kuinka hyvin esiintyminen sujui. Melli Pek 2 ja KP. Olen ylpeä teistä! Lilan esiintyminen oli edelleen halutonta. Liikkeessä häntä tosin jo nousi hiukan selälle, mutta seistessä se oli edelleen hyvin raskas. Lila Pek3. Myös Nessi-mamma pääsi kehiin. Nessi esiintyi vanhalla tyylillään ja hyvässä turkissaan ollen valioissa 2. ja lopulta PN3. Kiitos vielä Arjalle ja Pialle koirien hyvästä kunnostamisesta näyttelyyn.

Kuvassa Moona, Lila ja Melli, sekä isännät narun toisessa päässä.

Lila emänsä turvassa.

16.05.09 Viimeviikolla sain todistuksen hyväksytysti suoritetusta kasvattajan jatkokurssista. Kurssin päättötyönä oli tehdä kennelin toimintasuunnitelma. Selvisin siitä jopa maksimipistein!

Moona (W Anemone ) edusti hienosti Varkauden näyttelyssä tulevia näyttelytähtiä, ollen ROP-pentu hienoin arvosteluin. Onnea Arja ja Marko.

Tampereen pentunäyttelyssä Lila ei edelleenkään nauttinut esiintymisestä. Nyt kyllä kierrettiin kehässä, mutta häntä koipien välissä! Sillä esiintymisellä ei taaskaan ruusukkeita tarjottu.

Dino (W Adonis) onnistui paremmin ja saikin ansaitun KP:n. Hyvä Jessica ja Dino.

3.5.09 Hollola, pentunäyttely. Lila ei ollut ollenkaan yhteistyökykyinen. Se oli oksentanut matkalla ja kehänlaidalla vain kaiveli maata ja makaili, mikään ei kiinnostanut. Kesken kehäjuoksun, heti alkumetreillä Lila tuumasi: EVVK, siitä kuva.

Lilan arvostelu: Pek 1.
Lähes 7kk. Kaunis nartun pää, jossa on hyvä ilme. Kauniit silmät. Hyvä kaula. Sopivan vahva runko + luusto. Valitettavasti koira ei pidä kehässä olosta tänään ollenkaan. On täysin käsiteltävissä, mutta ei suostu liikkumaan. Toivottavasti esiintymishalukkuus paranee, koska mukavan luonteinen, kaunis raaminen pentu.

4.4.09 Lahti, erikoisnäyttely. Waatan pentue oli hyvin edustettuna Lahdessa kessujen erikoisnäyttelyssä, ja tulokset olivat todella mieltä ylentäviä: Moona (W Anemone) ROP- pentu, Dino (W Adonis) VSP- pentu, Lila (W Angelica) narttujen kakkonen ja Aksu (W Achillea) pikku-urosten kolmas. Pentuja oli yhteensä yhdeksän ja kaikki Waatan pennut saivat KP:n.

Onnittelut hienosti menneestä ensimmäisestä näyttelystä!
Kiitos kaikille, kun toitte koiranne kehään!

Myös Nessi-emo palasi hienosti näyttelykehiin ollen kovatasoisen valioluokan 4. Lisäksi tuomari halusi Nessin kilpailemaan kauneimmasta karvapeitteestä ja kauneimmasta nartun päästä.

Jatkoimme viikonloppua Lahdessa, ja otimme Nessin kanssa osaa kessuolympialaisiin. Nessin rauhallinen, mutta varma eteneminen radalla riitti 2- sijalle.

21.3.09 Mätsärit Hallissa. Nessi meni kehään ensimmäisen kerran viime kesän ja pentujen jälkeen. Tällä kertaa kyseessä oli mätsärit ja hädlerinä, ensimmäisen kerran kehässä, Jessica Jokiautio. Nessi esiintyi Jessican ohjauksessa niin hyvin, että tuomari palkitsi heidät näyttelyn lapsi ja koira kisan VOITTOON. Onnea vielä Jecalle hienosta esiintymisestä. Lila harjoitteli myös näyttelyssä oloa, ja tuli pennuista punaisten kakkoseksi. Alla kuva Jessicasta ja Nessistä, sekä Lilasta!

1.3.09 Keski-Suomen kessutreffit järjestettiin Palokassa. Olimme siellä Lilan ja Nessin kanssa. Lenkillä jättäydyimme häntäpäähän Numan ja pikkuisen Lyylin seuraan, koska Nessin juoksut olivat lopuillaan. Matka meni mukavasti ja laavulla nautimme pullakahvit ja toisten kessulaisten seurasta. Mukana oli siis yhdeksän kessua ja kolme suomenlapinkoiraa. Ihmisiä oli matkassa yhtä monta.

Koirista kolme oli urosta, ja jokainen vuorollaan kävi Nessiä haistelemassa ja saivat kuulla Nessiltä torjuvat vastalauseet, olihan jo 18. pv. juoksujen alusta. Mutta sellaisia ne tytöt ovat, että emännän silmien alla kielletään, mutta kun lähdetään vähän kauemmaksi niin jo sitä tarjotaan! Keksi keksi Nessin ja kyllä läheltä piti, ettei saada pikku-Keksejä keväällä. Onneksi mukana oli tarkkaavaisia silmiä:) Selvittiin siis vain säikähdyksellä.

23.10.08 Nessin KANSMVA vahvistettiin.

10.10.08 Waatan ensimmäset pennut syntyivät!

Jaa tämä sivu