Vuodesta 2010 jäi ehkä mukavimpina muistoina mieleen A- pentueen loistavat terveystulokset ja sitten tietenkin ihana B-pentue, jotka kaikki saivat todella mukavat kodit.

19.12.2010 Tukholma

Lauantaina illalla Turkuun ja yölaivalla Tukholmaan. Lila esiintyi reippaasti ja oli ihan hyvässä kunnossa. Tuomari Lang Christen tykkäsi Lilasta, mutta taisi matka katketa taas takaliikkeisiin. ERI tuli, mutta SA jäi saamatta, AVK 2. Jaanalle vielä onnittelut Maisan ROP.sta. Lumiaa tuomari Grete Bergendahl kehui todella paljon. Etuosa näytti hieman kapealta ja hän ei tykännyt, kun Lumian kirsun pigmentti näin talvella häviää, eikä siis ole täysin musta. ERI NUK1 PN1. Ryhmäkehään emme siis päässeet, vaan lähdimme sukuloimaan. Annukalle kiitokset maittavasta ateriasta ja ulkoiluseurasta lumisessa Tukholmassa.

12.12.2010 Helsinki Voittaja

Meillä oli todella aikainen lähtö Helsinkiin, sillä Lumia arvosteltiin heti ensimmäisten koirien joukossa. Lumia oli kovin karvattomassa kunnossa ja näytti hieman ”nälkiintyneeltä”. Tuomari Zeev Trainin piti selvästi isommista koirista ja antoi Lumialle EH. Lumia jäi luokassaan toiseksi, häviten Rop- koiralle. Kerkisimme siis hyvin seuraamaan kessukehää. Lilalle kävi samoin kuin Lumialle. Tuomari Moa Persson rankaisi Lilaa ahtaista takaliikkeistä, tuloksena EH AVK 2.

27.11.2010 Tampere pentunäyttely, Tuomari Pekka Kortekangas

Näyttelyyn oli tullut tuomarimuutos, ja hän arvosteli kessut ja pennut ensimmäistä kertaa. Meillä Niila ( W.Bartsia ) ja Bella ( W.Bellis ) eivät sijoittuneet. Iiro ( W. Bistorta ) ja Luna (W. Brassica ) olivat luokissaan neljäntenä. Kasvattajaryhmä 2. Tuomari ei antanut sen takia KP:a , ettei tulisi sekaannusta! Petelle onnittelut Eerondaalin hienosta menestyksestä.

Kuvissa Niila ja Iiro valmistautuvat koitokseen. Bella ja Luna ovat kasvattajaryhmästä.

14.11.2010 Jyväskylä KV, Tuomari Maija Mäkinen

Olin Lilan kanssa Jyväskylässä. Tuomari oli todella tarkkana ja jakeli laajalla skaalalla arvosteluja. Siihen nähden täytyy olla tyytyväinen Lilan tulokseen, vaikka olisihan meille se vaaleampikin punainen nauha kelvannut. Olin todella tyytyväinen Lilan esiintymiseen ja esiintymiskuntoonkin. Tuloksena kovassa kisassa EH AVK1.

30.-31.10.2010 Baltian Voittaja 2010, Riika.

Lähdimme lomamatkalle Lumian ja Lilan kanssa. Mukaan matkalla saimme myös Axun (W. Achillea). Tietysti tarkoitus oli käydä näyttelyissä. Lauantaina oli kessujen vuoro. Tuomarina Rita Kadike-Skadina, Latvia. Axu jaksoi kehässä keskittyä oleelliseen, mutta tuomari oli tiukkana, Axu tarvitsee enemmän maskuliinisuutta, EH. Lilalla meni hieman paremmin, tuomarin sekoilujen jälkeen luokassaan 2. PN 3 SERT.

Sunnuntaina oli sitten Lumian (Snowy Coats Fair Snow Princess) vuoro. Yllätimme kasvattajan tulemalla paikalle. Olin ilmoittanut Lumian nuorten luokkaan, olihan Lumia 15 kk. Emme siis tavoitelleet juniori-titteliä. Tuomari Anatoly Zhuk, Valko-Venäjä, ihastui Lumiaan kovin. ERI NUK1 PN 1 SERT CACIB VSP BALTV-10.

Moona oli sunnuntaina Lahdessa KV-näyttelyssä. Siellä oli tuomarimuutos. Kirsi Honkanen arvosteli ensimmäisen kerran kessut ja niitä olikin peräti 22. Hän piti todella tiukkaa linjaa, myös Moonalle EH AVK 1.

Kuvassa matkalaiset rentoutuvat Latvian metsässä.

23.10.2010 Seinäjoki KV, Tuomari: Primoz Peer, Slovenia

28 kessua oli mukana kisailemassa. Moona (W.Anemone) ERI AVK1 PN4.

24.10.2010 Lahti pentunäyttely, Tuomari: Esa Ruotsalainen

Lahti veti todella mukavasti kessukansaa, peräti 15 pentua oli ilmoitettu näyttelyyn. Kaikilla Waatan pennuilla ei ensimmäinen näyttely mennyt ihan putkeen. Remu (W. Buxus) alkoi ontua kehässä jalkaansa. Iiro (W.Bistorta) sai hyvät arvostelut, mutta oli niin alakuloinen esiintyessään ettei palkintosijoille ollut asiaa. Vili (W.Butomus) puolestaan yllätti etenkin omistajansa esiintymällä iloisesti ja ryhdikkäästi. Vili oli VSP-pentu, kera KP:n Kiitos Pikolle Vilin hadlerina olosta. Taimille ja Ristolle onnittelut pojan menestyksestä. Bellan (W.Bellis) mallikas käytös ei myöskään riittänyt tänään tuomarille, Bella oli nartuissa 5.

Kasvattajaluokassa Waatan pennut olivat tuomarin mielestä erittäin tasainen ryhmä. ROP-kasvattaja KP. Kiitos Esa Ruotsalainen asiantuntevista arvosteluista.

26.9.2010 Lahti

Suomen Keeshond ry:n järjestämä pentupäivä veti mukavasti porukkaa. Kolmasosa osallistuvista pennuista oli Waatan B-pentueesta.

Kouluttaja Saija Koskinen luennoi koiran käyttäytymisestä ja sitten ryhmissä päästiin harjoittelemaan kontaktia ym. pennun kanssa.

Silja Beierschoder opasti kessun turkin hoitoa.

Outi Hälli kertoi erilaisista harrastusmahdollisuuksista kessun kanssa.

Poutalan Merja keitteli meille kahvia. Kiitos ahkerille puuhanaisille järjestelyistä.

Oli todella hienoa tavata niin moni kasvattini, Vili, Luna, Bella, Iiro ja Niila omistajineen siellä. Pennut vaikuttivat hyvinvoivilta ja hyvin hoidetuilta. Suuri kiitos aktiivisuudesta omistajille, nähdään näyttelyissä!

15.8.2010 Heinola, SSKY E. Tuomari: Elena Ruskovaara

Olimme Lumian kanssa rodun erikoisnäyttelyssä Heinolassa.

Oli kiva nähdä myös Lumian emää, siskoa ja veljeä siellä. Välillä Lumiaa tutki kolme tuomaria samaan aikaan, kehässä oli siis harjoitustuomareitakin. Lumia käyttäytyi koko ajan hyvin rauhallisesti. Aina kun mitään ei Lumian mielestä tapahdu, se heittää pitkälleen ja ottaa tirsat, on sen kanssa niin vaivatonta kulkea.

Tuomari ihastui Lumian tyyppiin ja antoi erinomaisen arvostelun. ERI JUK1 PN1 SERT VSP.

6-8.8.2010 Sawo Show, Kuopio KV

Lila oli sopivasti pudottanut turkkinsa ja esiintyi, ei enää kevyessä kesämekossa, vaan miltei nakuna. Perjantaina en raahannut Lilaa ollenkaan kehään.

Lauantaina tuomari Leila Kärkäs sai ihmetellä laiskasti liikkuvaa karvatonta koiraa, joka roikotti vielä häntäänsäkin. Siitä esiintymisestä tuloksena H. Tuomarin mittatikku näytti Lilan säkäkorkeudeksi 42 cm.

Sunnuntaina kun toiset koirat alkoivat jo väsyä helteessä, Lila alkoi pikkuhiljaa tottua siihen.

Lila esiintyi nyt jo vähän paremmin, tosin meno ei ollut mitenkään reipasta. Tuomari Andrew Brace antoi Lilalle EH NUK 3.

Onneksi Moona (W. Anemone) tuli sunnuntaina kehään, ja oli heti paras narttu. Moonalle: ERI NUK1 PN1 SERT CACIB VSP. Kiitos Arjalle Moonan tuomisesta ja onnittelut menestyksestä. Jäi minullekin hyvä mieli näyttelyistä Moonan ansiosta.

Kuopion reissu oli minulle oikea kesälomamatka. Sain lomailla Pirkon ja Kalevin luona oikein täysihoidossa. Suuri kiitos teille vielä kaikesta.

27.7.2010 Melli (W. Andromeda) ja Lila (W. Angelica) kävivät kesäkuussa kuvauksissa. Tyttöjen lonkat, kyynärät ja polvet näyttivät olevan aivan priimakunnossa. Onnittelut Turkkilan perheelle terveestä koirasta.

Kaikki pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa.

Olen niin iloinen siitä, että kaikille Nessin pennuille löytyi rakastava ja huolehtiva koti.

Pentujen elämä uusissa kodeissa on lähtenyt hyvin käyntiin. Uiminen ja metsässä juokseminen on useimmille lempiharrastuksia.

Kuvat: Vili marjametsässä © Risto Rantasalo
Bella järvessä © Kati Hasu

12.6.2010 Orivesi KR Tuomari: Pierlulgi Buratti, Italia

Pakkasin taas Lilan ja Lumian kyytiin Orivedelle näyttelyyn. Myös Melli oli saapunut sinne kevyessä kesäturkissaan. Mellille ERI NUK3. Lila esiintyi nyt sisällä hallissa ihan kivasti. Myös tuomari tykkäsi ERI NUK1 PN3 SERT. Olin Lilan tulokseen hyvin tyytyväinen, sillä sertin hakijoita oli kahdeksan.

Lumian kehä oli tietenkin ulkona, ja ennen kehän alkua alkoi aika hurja sade. Kehässä emme kuitenkaan kovin paljon kastuneet. Lumia oli nyt paljon reippaampi ja yllätyksekseni voitti kauniin kilpakumppaninsa. Lumialle ERI JUK1 PN1 SERT ROP.

Hieno päivä siis, kumpikin tyttö sai sertin.

Kuvassa Lumia palkintoineen ja Lila ilman palkintoaan.

Pennuista kuvat pennut sivulla.

6.6.2010 Jämsä RN Tuomari: Phyllis Poduscka-Aigner Itävalta

Lumian kanssa pyörähdettiin taas aamulla Jämsässä. Nyt esiintyminen oli hieman varmempaa, mutta liikkeet vielä jotenkin heikot. Lumia tarvitsee lisää aikaa. EH JUK 1.

Kiitos Ninnulle seurasta aamulla kun odotimme arvostelujen alkamista.

5.6.2010 Jämsä KR. Lähdin Lilan ja Lumian kanssa kotikaupunkiin näyttelyihin. Lilan kehä oli sisällä jäähallissa, mikä olikin paras paikka kovin tuulisella säällä. Hallissa oli myös hyvin väljää. Lila esiintyi ihan hienosti, mutta sai taas kerran todeta, että näyttävämpiäkin narttuja löytyy. Lilalle ERI NUK 1 PN4. Tuomarina: Anneli Sutela

Kehän jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme ulos. Lumia oli kehässä ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen ja esiintyi kovin ujosti ja olisi vain juossut pois kehästä. Tuomarina Lumialla oli Ruotsalainen Jesper Ahdersson. Tuloksena EH JUK1.

Lumian kehän vieressä pääsimme hieman seuraamaan myös siskoni tyttären nöffien esiintymistä, Taralla ja Iineksellä kehäesiintyminen sujuu kyllä paremmin kuin Lumialla. Tapasin myös ei niin eläinrakkaat siskoni miehineen siellä. On kyllä kiva kun toisten harrastukset kiinnostavat. Kiitos Timolle kepona toimimisesta, ja Turkkilan perheelle Mellin kanssa kannustamaan saapumisesta.

30.5.2010 Järvenpää. Tuomari: Esko Nummijärvi

Aksu oli Järvenpäässä kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomari oli tykännyt muuten kovasti Aksusta, mutta toivoi sille lisää kokoa. Tuloksena EH NUK1.

13.5.2010 Kangasniemi K. Tuomari: Miroslav Redlicki, Puola

Helatorstaina oli meille kesän ensimmäinen ulkonäyttely. Lila taisi myös muistaa viimekesän, käytös oli yllättäen samanlaista. Kun pääsimme kehän reunalle, häntä laski alas, ja siellä se sitten pysyikin. Lilalle EH NUK2.

Aksulla (W. Achillea) taisi pylly vähän painaa, se istahteli aina välillä tuomarin arvostellessa. Arvostelu oli ihan positiivinen ERI NUK2.

Mellin (W. Andromeda) käytös oli nyt rauhallista niin kehässä, kuin koko tapahtumassa, ja Melli sai myös parhaimman sijoituksenkin kasvateista ERI NUK1 PN4 VASERT.

Kiitos Pialle ja Marjolle mukavasta päivästä.

6.5.2010. Waatan B-pentue syntyi 6.5.2010. 5 urosta ja 2 narttua. Lue lisää pennut- sivulta.

23.4.2010 Lahti KV. Tuomari: Marja Talvitie

Ilmoitin Lilan viimetipassa Lahden näyttelyyn ja sitten vasta tajusin, että sehän on lauantai ja työt kutsuvat! Tieto tuomarimuutoksesta tuli niin myöhään, että en viitsinyt perumista enää tehdä kun olin jo nuorten viikonlopun ohjelmoinut näyttelyreissuun. Lilan handlerina toimi siis tuoreempi tapaus, Ida-Kristiina. Hänelle tämä olikin ensimmäinen käynti näyttelykehissä. Hienosti kuulemma tyttöjen esiintyminen sujui, mutta tuomari oli hyvin ankaralla päällä ja Lilan vuoro oli tällä kertaa saada H.

Kiitos Pialle Lilan viimeistelystä ja Iikun ohjeistamisesta!

11.4.2010 Kiihtelysvaara rn. Tuomari: Tuula Savolainen

Moona (W. Anemone) kävi Kiihtelysvaarassa näyttäytymässä. Tällä kertaa tuomari löysi Moonassa puutteita, suorat olkavarret, pitäisi olla pidempi runkoinen … Tuloksena EH NUK 1.

Nessi on käynyt ultrassa ja mahassa näytti olevan reippaita kessunalkuja. Pentuja odotellaan syntyvän toukokuun alkupäivinä.

5.4.2010 Ruovesi r. Tuomari: Anneli Sutela

Lähdin Pian ja Harrin mukaan viemään Melliä Ruovedelle. Omaa koiraa en ollut ilmoittanut, mutta täytyyhän minun näyttelyihin päästä!

Juoksut oli ohi, ja Melli rauhoittunut. Nyt se muisti, kuinka kehässä mennään. Mukavilla arvosteluilla ERI NUK1 PN2 SERT.

28.3.2010 Korpilahti ryhmänäyttely. Tuomari: Jouko Leiviskä

Sää ei suosinut meitä näyttelypäivänä, oli sateista ja märkää. Päivä ei ollut paras myöskään Mellille (W. Andromeda), joka ei jaksanut keskittyä koko näyttelytouhuun. Tuloksena H.

Tuomari piti tiukkaa linjaa, eikä montaa eriä jaellut. Lila sitten esiintyikin oikein edukseen. ERI NUK 1 PN 2 VARASERT.

20.3.2010 TAMPERE KV Tuomari: Rui Oliveira, Portugali

Tampereella esitettiin peräti 37 kessua. Juniorinarttuja oli yhdeksän. Melli joutuikin olemaan pitkään kehässä viidentenä, kun tuomari teki valintaansa parhaasta junnusta. Melli jäi lopulta kuitenkin ilman sijoitusta. Joka tapauksessa ihan hyvin juoksuiselta nuorelta nartulta, jonka mieli oli hieman levoton. Mellin tuloksena ERI.

Lila esiintyi nyt ihan mukavasti. Tuomari ei kehässä järjestyksiä muutellut, vaan piti Lilan sukulaistytöt sen edellä. Lilalle ERI NUK3.

Päivä jatkui Tampereella yhdistyksen vuosikokouksessa, jonka jälkeen oli vielä keskustelutilaisuus koskien kennelliiton jalostusstrategiaehdotusta. Mielenkiintoinen päivä!

Allu on astunut Nessin.

Lue lisää pentuja sivulta.

Maailman kiltein koira
NELLA (9.6.1999 - 4.3.2010)

Niin monta kertaa minä lähdin ja sinä jäit. Kotipihaan. Mutta vain yhden kerran, yhden ainoan kerran sinä lähdit ja minä jäin. Itkemään.

14.2.2010 Tampere UMT, Tuomari: Elena Ruskovaara

Ystävänpäivä meni maneesissa palellen. Luulin, että pääsemme nopeasti kotiin, sillä eihän pennuilla ole muuta kuin arvostelu. Mutta tässä näyttelyssä valittiin myös näyttelyn paras pentu.

Vein Lumian autoon lepäämään ja lämmittelin itseänikin siellä hetken ja sitten menin lämpöiseen kahvilaan istumaan. Tapasin todella paljon koiraystäviäni Mäntän seudulta. Täälläpäin ollaan siis hyvin aktiivisia FCI1 harrastajia!

Lumia jaksoi esiintyä hienosti ja se poimittiin BIS-pentu kehässä kuuden parhaan joukkoon, mikä ei kuulemma ole mitenkään tavallista tämän rodun kohdalla!

Lumia (Snowy Coats Fair Snow Princess) PEK1 KP ROP-pentu.

17.2.2010 Lumia oli Seinäjoella eläinlääkäri Jarmo Rintasalon osaavissa käsissä miltei kolme tuntia. Lumialle tehtiin kyynärnivelten tähystys. Kumpikin jalka operoitiin.

Raukka on nyt todella kipeä ja toipuminen vie kuukausia. Lumiasta ei koskaan tule jalostuskoiraa, mutta kesällä kun jalat toivottavasti ovat kunnossa Lumia pääsee kessujen kanssa näyttelyihin!

06. – 07.2.2010 Waatan tytöillä oli taas näyttelyviikonloppu.

Lauantaina Eno, ryhmänäyttely. Tuomari: Saija Juutilainen

Moona (W. Anemone) matkusti aikaisin aamulla Enoon ja kehään näytille. Eipä ollut taaskaan turha reissu, neiti kävi hakemassa seitsemännen sertinsä ja oli paras narttu. Pöljäläisille onnittelut Moonan menestyksestä! Moonalle ERI JUK1 PN1 SERT VSP.

Sunnuntaina oli sitten Mellin (W. Andromeda) ja Lilan vuoro.

Keuruu ryhmänäyttely. Tuomari: Pekka Teini

Hyvin oli Melli valmisteltu näyttelyä varten: ERI JUK2 PN3 VARASERT.

Lilalle: ERI NUK1 PN4.

Kuvassa Melli valmiina kehään, ja toisessa tytöt arvostelujen jälkeen.

23.01.10 Waatan Ajuga ”Ice” on siirtynyt Venäjällä kilpailemaan nuorten luokkaan ja viikonloppuna oli kahdessa eri näyttelyssä ROP. Samalla se sai uuden tittelin RKF CH (Venäjän valio). Congratulations and thanks Tatjana!

23.1.10 Turku KV Tuomari: Markku Mähönen

Narttuja oli ilmoitettu 25. Meillä oli mukana vain Lila, joka esiintyikin oikein mallikkaasti. Tuomari piti tiukkaa linjaa, mutta Lilan arvostelu oli mukavaa luettavaa. Tulos myös sen mukainen:

ERI NUK1 PN4 SERT. Olin kyllä hieman yllättynyt Lilan hienosta sijoituksesta, mutta olihan se hienoa saada ensimmäinen serti näin isosta näyttelystä!

Ilta menikin sitten rattoisasti yhdistyksen järjestämällä illallisella ja yhteisellä illanvietolla. Mirjalle ja Karille kiitokset lenkki-, sauna- ym.seurasta.

24.1.10 Erikoisnäyttely. Tuomari: Hans Lehtinen

Dino (W. Adonis) kävi pitkästä aikaa kehässä. Dino on hyvin käyttäytyvä, rauhallinen nuori mies.

Tuomari piti todella tiukkaa linjaa, joten Dinon tulokseen täytyy olla hyvinkin tyytyväinen: EH JUK3.

Seurasimme urokset, ja sitten piti olla tauko. Nälkäisenä lähdimme vähän haukkaamaan jotain. Myöhästyin kehästä ja meiltä jäi Lilan kanssa alkukierrokset tekemättä, mutta arvosteluun sentään kerkisimme. Lila oli kyllä vähän ihmeissään nopeasta kehään juoksusta, mutta ei Lilalla silti huonosti mennyt: ERI NUK3. Kiitos Jessicalle soitosta, että yleensä kehään kerkesimme!

Myös Nessi pääsi erkkarissa kehään. Tuomarin mielestä Nessi on hyvin kaunis ja arvostelu oli todella positiivinen. Tuloksena: ERI VAK4.

Nessi oli mukana myös Eswoodin kasvattajaryhmässä ja Keestorpets Nefertiten jälkeläisluokassa.

29.1.10 Kävimme Nessin ja Lilan kanssa silmätarkastuksessa. Kummankin silmät ovat TERVEET.

10.1.10 Kajaani KV- näyttely. Tuomarina Susanne Wendell. Moona aloitti näyttelyvuoden hienosti ja arvostelussa kaikki oli hyvin positiivista. Tuloksena: ERI JUK1 PN2 SERT. Ja oli vielä Royal Canin-juniori.

Handlerina toimi Tiia.

Lämpimät onnittelut Arjalle ja Markolle!

Pentunäyttely: Helsinki, Kaapelitehdas

Myös meidän podhalanski, Lumia (Snowy Coats Fair Snow Princess) aloitteli näyttelyuraansa. Viikko sitten luulin, että menemme vain tapaamaan kasvattajaa ja sisaruksia. Lumia oli ontunut yli kuukauden kasvuhäiriön aiheuttamien kyynärvaivojen vuoksi. Viikkoa ennen näyttelyä se rupesi ”hiihtämään” etujaloillaan, ja näyttelyaamuna Lumia sitten ottikin jo ihan normaaleja askeleita!

Siis menimme kehään. Kaapelitehtaalla lattia oli melko liukas ja kaikki pennut vähän arastelivat juostessaan, joten Lumian liikkeet eivät näyttäneet erityisen heikoilta muihin verrattuna.

Tuomari Saija Juutilainen antoi kummallekin sisaruksista KP:n ja sijoitti Lumian ykköseksi.

KP PEK1 VSP-pentu.

Jäimme Helsinkiin odottamaan vielä kasvattajaryhmiä, jossa myös Lumia oli mukana. Suureksi yllätykseksemme tuomari Rune Fagerström piti tästä vielä hyvinkin keskenkasvuisesta pentueesta. Olimme BIS2- kasvattajaryhmä.

Pentunäyttely antoi meille nyt vähän toivoa siitä, että Lumian käynti saattaisi vielä korjaantua. Käytän sitä taas kuvauksissa ja toivotaan parasta!

Jaa tämä sivu