Cara ja Kide pentunäyttelyn jälkeen.

Cara ja Kide pentunäyttelyn jälkeen.

Kulunut vuosi 2011

Vuosi 2011 alkoi hienosti Moonan (W.Anemone) saavuttaessa FI MVA tittelin Tammikuussa 😀 . Sen jälkeen Moona jäikin mammalomalle. 

B-pentueesta kaikki kävivät pyörähtämässä näyttelykehässä ainakin kerran, hienoa 😘

Lumia-podhalanskin kanssa kävimme myös muutamassa näyttellyssä. Elokuussa saimme FI MVA- tittelin ja sitten marraskuun alussa Tartossa C.I.B.- titteliin vaadittavan viimeisen CACIBin, Lumian ollessa vielä alle 28 kk.  Lumia päätti siis näyttelyuransa hienosti ja saa nyt nauttia pihan ja laumansa vartioinnista ja meidän rapsuteltavana olosta. Lumia on meidän kasvattien vieraillessa ehdottomasti se niiden rakkain kaveri 😘

 Lilan pieni pentue ihastutti meitä kesän. Näitä ihanuuksia ja kaikkia muitakin kasvattejani toivon näkeväni taas ensi vuonna usein.

 Siljan ja Lunan (W.Brassica) TOKO harrastus on edennyt niin hienosti, että virallisia kokeita täällä odotellessa vuoteen 2012

C - pentue 6 kk.

Aika menee kyllä nopeasti, Lilan pentue on jo 6 kk. Pennut alkavat jo hiljalleen vaihtamaan turkkiaan ja saavuttavat jo emänsä koon. 

 Cara oli meillä viikonlopun ja Roope kävi meitä tervehtimässä. On kyllä kiva tavata näitä hyvin hoidettuja ja käyttäytyviä pentusia 😘 . Lisäsin valokuviin pari kuvaa näistä.

Möllitokoa Tampereella

 6.12.2011

 Silja ja Luna (W.Brassica) juhlistivat itsenäisyyspäivää uskaltautumalla ensimmäisiin TOKO-kokeisiin. Kyseessä oli möllitoko, siis saavutuksia ei kirjata virallisiin tuloksiin. Liikkeet ovat kuitenkin samoja kuin virallisissa kokeissa. Tarkemman selostuksen kokeen vaiheista voit lukea Lunan blogista .Koirakko sijoittui kisassa 2.

🙂  Todella upeaa! Onnittelut Siljalle ja Lunalle, ja tsemppiä harjoituksiin 😀

Jyväskylä KV 19.11 ja 20.11.2011

   Jyväskylä KV 19.11. Tuomari: Brenda Banbury.

 Ajelin Jyväskylään seuraamaan kessukehää tyttäreni ja hänen pienten lasten kanssa.

Iiro (W.Bistorta) oli ainut Waatan kasvatti näyttelyssä. Iiro ei kovin innoissaan kehässä pyörinyt, tuloksena EH.

 Oli kiva nähdä Iiro ja kotijoukot, sekä Tuulimaria, joka myös oli tullut seuraamaan näyttelyä ja moikkaamaan Iiroa. Niila ei ollut vielä ihan näyttelykunnossa ja jäi kotiin odottelemaan ensi vuoden näyttelyitä.

20.11. Tuomari: Robert Blumel.

 Nyt Iiro oli esiintynyt jo reippaammin ja sillä oli jopa korvatkin 🤩 .

Tuomari oli kehunut kovasti Iiron etupäätä, mutta takapää ei sitten ollutkaan ihan  tuomarin mieleinen 😥 , EH

 Kiitos Emma, kun toit Iiron kehiin 🙂 .

Tarveystutkimuksia

Waatan B-pentueen koirat ovat käyneet syksyn aikana kiitettävästi virallisissa terveystarkastuksissa🙂.  Mitään aivan järkyttävää ei onneksi ole löytynyt, mutta jonkinlaista epätasapainoa tuloksissa on. Koirakohtaiset tulokset löytyvät jokaisen kohdalta B - pentueen sivulta. ( Ukko tutkitaan hiukan myöhemmin.)

Helsinki, Messukeskus Pentunäyttely 13.11.2011

Lauantai-iltana Kaisa kävi tyttöjen kanssa tuomassa Caran meille. 

Aamulla sitten starttasin Caran kanssa matkaan kohti Helsinkiä. 

Tarhi saapui Kiden kanssa sopivasti paikalle, niin että he kerkisivät hieman tutustua paikkaan ennen kehään menoa. Hyvin oli jännitys hävinnyt kehään mennessä. Kide (W Cladina) PEK 4.

 Cara esiintyi kehässä hyvin varmoin liikkein, kuten tuomari Matti Luoso kertoi arvostelussa: Erittäin hyvä käytös ja esiintyminen. Cara (W Carlina) PEK1 KP ROP. 😀

 Isossa kehässä Cara ei enää oikein jaksanut skarpata. 😎

Mukava päivä kaiken kaikkiaan. Kiitos Terhille ja Kidelle seurasta, sekä "podhalanski-ystäväni" Sirpa ja Hannu 🙂

Tartto, Viro 5-6.11.2011

 Kati kyyti Bellan meille keskiviikkona. Hienosti Bella meille taas kotiutui. Se viihtyi erityisesti ulkona ja kissoja oli myös kiva jahdata .

 Perjantaina sitten lähdimme aikaisin ajelulle kohti Helsinkiä ja satamaa. Tartossa olimmekin jo hyvissä ajoin ja saimmekin tehdä pitkän iltalenkin ja kävimme keskustassa syömässä.

 Aamulla ei ollut kiire kehään, mutta halli oli todella ahdas ja tietysti myös kuuma! Suomesta oli taas hyvä edustus kessuissa. Bella esiintyi reippaasti ja olin tyytyväinen Claudio De Giulianin antamaan hyvään arvosteluun, Bella sai ERIn. ollen nartuissa 5. 

 Lumialla tuomarina Myrna Siboleth. Hän ihastui Lumiaan ja kehui sitä kovasti 😘 . Tuloksena ERI PN1 ROP SERT CACIB EE MVA. Ryhmäkehässä sama tuomari poimi Lumian vielä kahdeksan parhaan joukkoon 🙂 .

 Sunnuntai oli miltei toistoa eilisestä. Bellalla tuomarina Zdenka Jilkova. Muuten taas kivat arvostelut mutta Bella vähän arasteli tuomaria, ennen kuin hyväksyi tutkimisen. Vaaleanpunainen nauha tuli taas, siis ERI, mutta ei sijoitusta.

Lumialla tuomarina Josefina Gomez Toldra. Kehässä ei tarvinnut kauaa pyöriä kun Lumialle ojennettiin taas ruusukkeita. ERI PN1 ROP CACIB C.I.B (FCI:n vahvistuksen jälkeen) Ryhmäkehässä tuomari oikein pysähtyi Lumiaa katsomaan ja ilmeisesti armahti paniikissa tutisevaa koiraa eikä lopulta poiminut meitä jatkoon 🤨 .

Kerkesimme ryhmäkehän jälkeen vielä hyvin laivalle ja yöllä palautimme Bellan kotiin. Kiitos Katille ja lapsille Bellan lainasta, joka nautti ainakin Lumian seurasta 🤩

29.- 30.10.2011

  Lauantaina olin Lumia n kanssa Seinäjoella KV- näyttelyssä. Tuomari : Jancik Leos, Tsekki

 Lumia oli taas hyvin rauhallinen, ehkä turhankin rauhallinen menijä kehässä. Takaliikkeistä tuomari huomautti, muuten ihan hieno arvostelu. ERI VAK 1 SA PN 2 VARACA.

 Kehän jälkeen vein Lumian autoon ja kiirehdin keeshond yhdistyksen kokoukseen, jossa käsiteltiin tulevaa JTO:ta. Mielenkiintoista keskustelua aiheesta syntyi.

Samaan aikaan Tampereella oli Match Show. Kide (W. Cladina) meni kehään hyvin jännittyneenä 🤔 ja sai sinisen nauhan. Mutta toki tämä oli varmasti hyvin opettavainen reissu ja Terhi ja Kide saavat varmuutta tuleviin näyttelyihin.

 Luna (W. Brassica) oli tullut ohjeistamaan pientä sukulaistyttöä ja osllistui samalla itsekin kisaan. Luna on niin pieni kessu, että se pistettiin kilpailemaan pienten ryhmään ja sehän sopi Lunalle oikein hyvin. Luna olikin punaisten 2. Onnittelut vielä sijoituksesta 🙂 .

 Sunnuntaina järjestettiin kessuyhdistyksen pentupäivä Lahdessa, Renkomäen hallilla. Menimme Kaisan ja Caran kanssa sinne katsomaan muita pieniä  kessuja.Ongelmakoirakouluttaja Saija Jänkävaara kertoi kuinka luoda hyvä pohja yhteistyölle kessun kanssa ja omistajat saivat käytännön koulutusta pentujen ohjaamiseen. Kiitokset Siljalle ja Outille järjestelyistä.

Cara mätsäreissä

 Virtain kirsut järjestivät Mäntässä Match

Shown.   

Caran rokotukset olivat jo kunnossa, joten saatoimme osallistua kisaan, ikää siis 4 kk.

Cara seisoi kuin vanha kehäkettu ja liikkui yllättävän hyvin myös näyttelyhihnan päässä. Kiitokset Caran kotiväelle siitä. 🙂 Hyvin on kasvattajan toiveet kuunneltu ja ohjeita noudatettu. Toivottavasti ei tule tulevaisuudessakaan mitään ”mörköjä” kehiin.    

Tuomaritkin tykkäsivät Caran reippaasta käytöksestä ja lopuksi palkittiin BIS 3.😘

16.10.2011

Kessuleiri Kuusamossa

Syyskuussa pidimme pari päivää lomaa ja suuntasimme Kuusamoon keeshondyhdistyksen järjestämälle leirille.

Otimme jo päivän ennakkoa ja kiersimme pienen karhunkierroksen. Hienosti meidän koirakolmikko meni kaikki jyrkät portaatkin ja riippusillat 🙂

Leiripaikka oli ihanteellinen koirakansalle ja leiri hyvin järjestetty. Sai ulkoilla koko päivät ja touhuta koirien kanssa kaikenlaista kivaa. Harjoittelimme vähän jälkeä, hakua ja tokoa, ym..pientä kisailua ja tietysti patikoimme yhdessäkin. Sunnuntaina sitten oli vuorossa leikkimieliset kessuolympialaiset ja makkaransyöntikisat. Suurin osa koirakoista taisikin osallistua kisoihin. Lila oli oiken reipas kisailija ja keräsi kolmanneksi eniten pisteitä 😘

Kiitos järjestäjille mukavasta leiristä ja kaikille mukana olijoille hauskasta seurasta niin saunassa, paljussa kuin nuotiollakin  😀

27.8.2011 Tervakoski KV Tuomari Tapio Eerola 

Lumian kanssa emme suurin toivein reissuun lähteneetkään. Tyytyväinen täytyy olla tulokseen VAL ERI. Tuomari olisi vaatinut paremman turkin ja moitteettomat liikkeet. Muuten näyttelypäivä oli oikein mukava seuratessa kessukehän tapahtumia. Kiitos Ikurin teltalla olleille ystäville kahvitarjoilusta. Tulomatkalla poikkesimme vielä Tampereelle Roopea (W.Carex) tapaamaan, on se ihana mussukka.

21.8.2011 Heinola kr. Jerzy Olszewski, Puola

Lumia (Snowy Coats Fair Snow Princess) liikkui kevyesti ja esiintyi muutenkin mallikkaasti. Rodun kotimaasta tullut tuomari nosti sen parhaaksi nartuksi. ERI AVK1 SA PN1 VSP SERT FI MVA

Keeshondien tuomarina toimi Fred Peddie, CA. Vili (W.Butomus) esiintyi edelleen hyvin vauhdikkaasti. Tuomari kehui kovasti Vilin pään, koon ym. mutta jaloissa oli jotain moitittavaa ja tietysti käytös. EH.

Luna (W. Brassica) esiintyi ensimmäistä kertaa ja todella kauniisti Siljan kanssa kehässä. Mutta eihän sekään auta kun tuomarin mielestä Luna oli joka suhteessa aivan liian pieni! EH.

14.8.2011 Turku kr. Tuomari Gunnel Holm

Tuomari oli tiukalla linjalla, eikä erottanut edes Remun (W. Buxus) ”silmälaseja”!!! EH.

13.8.2011 Valkeakoski kr. Tuomari Marija Kavcic, Slovenia

Niila (W. Bartsia) kävi kehässä ihan mukavin tuloksin ERI JUK1.

Kaikki pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa.

Onnea matkaan kaikille pennuille ihanine omistajineen. Pidetään yhteyttä. Ei ole niin pientä asiaa, etteikö minua kiinnostaisi!

Pennuista lisätty kuvia.

9.7.2011 Hyvinkää kr. Tuomari Tamara Sarmont, Valko-Venäjä

Lumia meni meiltä ensimmäisenä kehään. Ilmeisesti helle teki Lumian esiintymisestä hieman haluttoman oloista. ERI AVK1 SA PN2 VASERT.

Aksu (WAchillea) oli pitkän tauon jälkeen näytillä. Aksulla oli nyt hyvä maskuliininen ego. Mutta karvat olivat lähteneet takapuolesta, ja helle aiheutti sille kovin äänekkään läähätyksen. ERI AVK2 SA PU2 VASERT.

Myös Bella esiintyi hyvin. ERI JUK1 SA PN3 VASERT.

10.7.2011 Lammi rn. Tuomari Esa Ruotsalainen

Esa piti uroksille tiukkaa linjaa, kaikille uroksille sama tulos, myös Niilalle (W.Bartsia) EH.

18.6.2011 Riihimäki kr. Tuomari Anca Giura, Romania

Bella oli Kallen kanssa kehässä. EH.

Lila synnytti 7.6. Yhden uroksen ja kolme narttua. Lue lisää pennut sivulta.

28.5.2011 Haukipudas Erikoisnäyttely. Tuomari Frank Kane, Iso- Britannia

Sari ja Ukko(W, Borago) aloittivat virallisen näyttelyuransa hienosti rodun erikoisnäyttelyssä. Hyvin yhteistyö sujui esiintyessä. ERI JUK1 SA, lisäksi Ukko oli ehdolla kaunein karvapeite- palkinnon saajaksi. Ukko alkoi olla sitten jo levoton ja väsynyt, joten he eivät enää osallistuneet siihen kisaa. Onnittelut !

© Aurinkoniityn kennel

29.5.2011 Tuuri KR Tuomari: Jussi Liimatainen

Eipä mennyt ihan hullusti Niilallakaan (W.Bartsia), vaikka vesisateessa liikkuminen ei ollutkaan sen mieleen . ERI JUK1. Kiitos poikien esille tuomisista.

14.5.2011 B-pentuja näyttelyissä.

Äänekoski rn. :Tuomari Susanne Wendell
Niila (W. Bartsia ) esiintyi Tuulimarian kanssa rennosti ja iloisesti. Susanne antoi oikein mukavan arvostelun Niilasta. ERI JUK1 SA VASERT. PU2.

Rauma Tuomari: Maria Dekaristou, Kreikka
Remu (W.Buxus) esiintyi vesisateessa nuoren händlerinsä kanssa. Oikein positiivisen arvostelun sai myös Remu. ERI JUK2 SA VASERT.

Hollola rn. Tuomari: Juha Putkonen
Bellan (W.Bellis) kulmaukset ym. olivat ilmeisesti parantuneet viikossa, kun nyt sai hyvän arvostelun. ERI JUK2.

Kävimme samana päivänä Viliä moikkaamassa Luhangan mökillä. En ilmeisesti kuitenkaan tartuttanut talonväkeen rajua vatsatautiani. Kiitos kasvattieni omistajille, kun käytte näyttäytymässä. Täällä ollaan vähintään hengessä mukana!

7.5.2011 Tampere KV

Tampereella Bella (W.Bellis) oli yksin edustamassa Waatan kasvatteja. Tuomari Anna-maria Tarjan (HU) ei kovin pitänyt meistä. Bellalla on hänen mielestään liian suorat takakulmaukset. Tuloksena tylysti H.

Lumian (Snowy Coats Fair Snow Princess) kanssa päivä sitten menikin pitkäksi. Tuomari Jose Vidal ihastui Lumiaan kovasti. ERI NUK1 SA PN1 ROP SERT CACIB. Sama tuomari arvosteli myös ryhmän. Lumia meni kokoomakehässä vielä oikein mallikkaasti, mutta kun pääsimme isoon kehään, valot, kuulutukset ja musiikki pisti ilmeisesti Lumialle paniikin päälle ja se juoksi hurjaa kyytiä haluten pois. Lumia ihan tärisi seistessään, kuitenkin tuomari poimi meidät vielä parhaimmiston joukkoon.

22.4.2011 Lahti KV

Lumia aloitti vasta nyt tämän vuoden näyttelyt. Pientä jännitystä huomasin Lumian kehäkäyttäytymisessä, joskaan se ei ollut häiritsevää. Tuomari Margorzata Supronowicz piti Lumiaa hiukan laihana. ERI NUK2 SA PN2 VASERT VARACA.

Waatan kasvateilla ei sitten mennyt niinkään hyvin. Iiro(W Bistorta) esiintyi taas niin kovin vaisusti, EH. Vili (W Butomus) olikin nyt Riston kanssa kehässä. Tuomari näki Vilissäkin jotain moitittavaa. EH. Junnunartuissa tuomari Johan Juslin otti mitan esiin ja kovalla kädellä niitä mittaili. Peräti kolme koiraa ennen Bellaa sai harmaan nauhan, siis hylätyn, juuri tämän koon perusteella. Pikku-Bella olisi ollut samaa sarjaa, mutta ilmeisesti tuomari ei saanut mittaustulosta ja tuloksena Bellallekin EH.

Jedi pääsi vihdoin astumaan Lilan, olihan nuoripari kihlautunut jo kesällä! Suunnitelmista lisää pentu sivulla.

27.3.2011 Korpilahti rn. Tuomari: Pekka Teini

Niila (W.Bartsia) oli tällä kertaa näytillä. Tuomari piti muuten Niilasta kovasti, mutta liika massavuus häiritsi, ja teki koirasta matalan oloisen.Olisihan se Niilan käytöskin saanut olla hieman rauhallisempaa kehässä. ERI JUK2. Lila oli kaunis ja esiintyi reippaasti. Tosin tuomari olisi halunnut Lilan pieneen kuonoon paremman maskin. Lilalle ERI AVK1 SA. Lila jääkin nyt näyttelytauolle ja odottelemme josko kesällä saisimme pikku-Liloja iloksemme!

6.3.2011 Eura rn. Tuomari: Jurate Butkiene, Liettua.

Aikaisin ylös ja Lilan kanssa matkaan. Keli oli hyvä ja matka joutui niin, että olimme ensimmäisenä kehän laidalla. Pirjo oli opettanut Remulle(W. Buxus) seisomista ja nyt arvostelussa olo sujui jo ihan mukavasti. Tuomari tykkäsi Remusta tosi paljon, mutta kilpakumppanilla oli kuulemma paremmat etukulmaukset, joten sen vuoksi luokkavuoittoa ei saatu. Remulle ERI JUK2 SA VASERT. Lila oli kovin väsyneen oloinen, ja venytteli tuomarin edessä. Ei Lilallakaan huonosti mennyt, ERI AVK1 SA VASERT. Valioitumista saadaan siis odottaa. Sertit meni tänäänkin Eerondaalin kasvateille. Onnittelut Petelle myös kasvattajaryhmän menestyksestä.

06.02.2011 Keuruu r. Tuomari: Leila Kärkäs

Waatan Beet täyttivät sopivasti 9 kk. Kun Keuruulla oli ryhmänäyttely. Uusien näyttelysääntöjen mukaan saakin jo samana päivänä osallistua junioriluokkaan. Niila (W. Bartsia) sai heti mennä kehään kokeilemaan. Ilmeisesti murkkuikä tekee Niilastakin vähän levottoman ja keskittymien ei ollut parasta mahdollista. Mukavat arvostelut Niila sai ja tuloksena EH. ”Erinomainen kokonaisuus. Tasapainoinen feminiininen narttu..............Miellyttävä, tasapainoinen käytös.” Lilan arvostelussa oli taas paljon positiivisia asioita, mutta Lilan vaatimaton olemus ja koko eivät tahdo palkintosijoille riittää. ERI AVK2.

Arvostelujen jälkeen jäimme Lilan kanssa ulos pitämään seuraa Ahtin veljen tyttärelle, Katrille ja lapinkoira Viksulle. Viksulla näyttely menikin hienosti.ERI AVK1 SA PU3 VARASERT.

Kuvassa Niila melkein 9 kk.

Vuosi 2011 alkoi oikein mukavasti. Waatan Anemone ”Moona” sai FI MVA tittelin Ilomantsin näyttelystä.

© Terhi Timonen

16.1.2011 Ilomantsi r, Tuomari Hannu Talvi.

W. Anemone ERI AVK1 SA PN1 ROP FI MVA. Onnittelut vielä Arjalle ja Markolle Moonan menestyksestä.

22.1.2011 Turku KV, Tuomari Anita Whitmarsh

Ida tuotiin meille klo 5.30. Siitä sitten lähdettiin Lilan kanssa lumesta pöpperöistä tietä ajelemaan kohti Turkua. Hyvissä ajoin saavuimme näyttelypaikalle, jossa Vili meitä jo odottikin. Vilin kanssa treenaaminen jäi lähes kokonaan ja sehän sitten näkyi kehässä. Vili (W. Butomus) innostui haukkumaan ja oli todella vallaton kehässä. Harmittavasti liikkeitä oli lähes mahdoton arvostella. Hyvät arvostelut poika silti sai. PEK3 KP. Innoissani esitin myös Bellan. Bella (W. Bellis) esiintyikin tosi mukavasti ja tuomari piti sitä lupaavana. Kummallakin näistä pennuista turkin värissä on tällä hetkellä aikalailla ruskehtavaa sävyä, toivottavasti kirkastuu ajan myötä. Bellalle sama tulos. PEK3 KP. Dino (W.Adonis) tuli myös kehään vuoden tauon jälkeen. Dinon arvostelu oli ihan mukavaa luettavaa, tuomari ei tosin erottanut Dinon tummasta päästä sen silmälaseja. EH. Kiitos Jessica, kun toit Dinon näytille. Oli ilo nähdä taas tämä hyvin hoidettu miellyttävä nuorimies. Lila esiintyi myös hyvin reippaasti, eikä tuomarilla ollut mitään moitittavaa. ERI AVK3 SA.

Vilin kanssa emme harrasta koiratanssia vaan olemme näyttelykehässä ;) © Anette L

Näyttelystä lähdinkin sitten Kaarinaan. Menimme Lilan kanssa Remua (W.Buxus) katsomaan. Remu on myöskin kasvanut kovasti miehen mittoihin. Pirjolle kiitokset ruuasta ja lenkkiseurasta. Illaksi menimme Tuorlan Majataloon, jossa vietimme mukavan illan toisten kessuporukoiden seurassa. Petelle kiitokset maittavasta synttärikakusta, josta saimme nauttia. Tereselle kiitokset seurasta. Sunnuntai menikin sitten luennolla istuen. Terveys ja jalostuspäivän anti oli oikein asiantuntevaa ja mielenkiintoista.

Jaa tämä sivu